Sikeres a Batthyány iskola a Katona József Gimnázium versenyein is

Sikeres a Batthyány iskola a Katona József Gimnázium versenyein is

2020. február 24. 13:00

A Katona József Gimnáziumban nagy hagyománya van a különböző tantárgyakból megrendezett háziversenyeknek. Ezek közül is kiemelkedik a matematika és a fizika háziverseny, amelyeknek immár sok évtizedes története van. A háziversenyek kétfordulósak, mindkettőre a kecskeméti gimnáziumban kerül sor, az egyes fordulókban szerzett pontokat összeadják. A matematikaversenyen csak íróeszközt és szerkesztőeszközöket használhatnak a versenyzők, a fizika háziversenyen számológépet is. A feladatok megoldására 60 perc állt rendelkezésre.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2020. február 24. 09:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2020. 6. hetében újszülöttek, házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Titkok a levéltárból – Bányai Mór ügyvéd szecessziós palotája

Titkok a levéltárból – Bányai Mór ügyvéd szecessziós palotája

2020. február 23. 14:00

A sajtó 1909. február 21-én számolt be arról, hogy a Czakó Lajos-féle telket megvásárolta a Közgazdasági Bank ügyésze (ügyvédje), dr. Bányai Mór. A Kossuth és Attila utca keleti sarkán lévő telken korábban vásárkút állt, és a korabeli térképek meglehetősen szabálytalan telekvonalat mutatnak. Ezért Bányainak a Kossuth utca szabályos, 1896-ban megállapított egyenes utcavonala érdekében jelentős méretű utcaterületet kellett megváltania a várostól.

Részletek
Tűzre vetették a télboszorkát

Tűzre vetették a télboszorkát

2020. február 23. 11:30

Kevés maskarás, de annál több érdeklődő vonult végig Félegyházán, a Kossuth utcán a városházától a sportcsarnokig, hogy közösen űzzék el a telet február 22-én. A menetet a Langaléta Garabonciások vezették, őket kísérték a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai. A „túra” alatt szólt a zene, a garabonciások előadással szórakoztatták a főutcán összegyűlt közönséget. A sportcsarnok mögötti parkolóban pedig tűzre dobták a télboszorkát, akit senki nem sajnált, hanem közös tánccal ünnepelték eltűntét.

Részletek
Már a következő rallyra készül Meizl Ottó

Már a következő rallyra készül Meizl Ottó

2020. február 22. 16:00

Épen, egészségesen, és élményekkel feltöltve érkezett haza a Bamako rally teljesítése után a félegyházi Meizl Ottó és útitársa, Oszvald Marika Kossuth-díjas színésznő. Megérkezésük után Ottó elmondta, hogy pár éves tapasztalata alapján ez a megmérettetés az eddigi legnehezebb volt. Sokszor kellett úttalan utakon autózniuk, néhány országban forrongott a közélet. Az ott élők ennek ellenére barátsággal és nagy szeretettel fogadták őket, a gyerekek és intézmények (elsősorban az iskolák) pedig hálásan fogadták a magukkal vitt adományokat.

Részletek
A szülésnél le kell venni a bugyit?

A szülésnél le kell venni a bugyit?

2020. február 24. 12:00

Baba, melltartón át szoptatva, gyerek, pórázon vezetve… – Pókerarc, bármit látsz! Ez az első, amit meg kell tanulnod, különben nem maradsz meg a pályán – mondja az egyik pesti kerületben dolgozó védőnő, húszévnyi tapasztalattal a háta mögött.

Részletek