Vízvisszatartás vagy pusztító aszály

Vízvisszatartás vagy pusztító aszály

2019. július 17. 10:00

Az aszály miatt már most érezhetőek a klímaváltozás jelei a Homokhátságon. Ez a terület el fog sivatagosodni és nem lesz itt semmilyen élet, ha sürgősen nem cselekszünk – hangsúlyozzák azok a jászszentlászlói, móricgáti és szanki gazdák, akik a víz visszatartásával mentenék meg a Homokhátságot az elsivatagosodástól. Kezdeményezésük megvalósításához azonban nagyobb összefogásra lenne szükség – állítják.

Részletek
Ifjú sakkmesterek vetélkedője

Ifjú sakkmesterek vetélkedője

2019. május 25. 11:30

Négy általános iskola részvételével rendezték meg az iskolák közötti sakkverseny sorozatot. Az összesített végeredmény kihirdetésére május 19-én, Fülöpjakabon került sor a Falvak Éjszakája program keretében, A díjátadáskor nagy érdeklődés mellett 31 táblás szimultánt adott Mihók Olivér nemzetközi sakk nagymester. A serleget és érmeket Szénási Zoltán polgármester (Fülöpjakab), Kovács Imre polgármester (Kunszállás), az iskolák igazgatói, tanárai, valamint Rácz István szervező adták át.

Részletek
Öt megye szakemberei találkoztak Petőfiszálláson

Öt megye szakemberei találkoztak Petőfiszálláson

2019. május 19. 10:00

A falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések polgármesterei, falu- és tanyagondnokai, jegyzői, illetve intézményvezetői találkoztak a petőfiszállási kegyhelyen, Pálosszentkúton. A közösségépítő eseményen számos hasznos információval gazdagodtak a résztvevők.

Részletek
Másodfokon is életfogytiglanra ítélték a petőfiszállási rablógyilkost

Másodfokon is életfogytiglanra ítélték a petőfiszállási rablógyilkost

2019. május 9. 17:30

Hiába fellebbezett enyhítésért, másodfokon is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték V. Zénót, aki 2010-ben brutális kegyetlenséggel megölt egy idős nőt Petőfiszálláson, de csak 2017-ben bukott le, amikor kirabolta volt tanítónőjét. A Szegedi Ítélőtábla szerint olyan brutális és kitartó módon bántalmazta áldozatait, amely egyértelműen megmutatja, mennyire veszélyes a társadalomra.

Részletek
Egészséghét Pálmonostorán

Egészséghét Pálmonostorán

2019. április 26. 17:30

„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi”). Ezzel az Arthur Schopenhauer-től kölcsönzött mottóval rendezte meg negyedik alkalommal az egészséges életmóddal, az egészségtudatosságra neveléssel kapcsolatos programját a Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskola. Színes programok várták az iskola tanulóit, szüleit és a község lakóit. Részt vehettek elsősegélynyújtási-tájékoztatón, fogápolási bemutatón, másság és esélyegyenlőség-érzékenyítő foglalkozásokon - mondta el lapunknak Győriné Farkas Anna főszervező.

Részletek
Megújult üzlet várja a petőfiszállásiakat

Megújult üzlet várja a petőfiszállásiakat

2019. április 8. 10:00

Április 6-án, ünnepélyes keretek között nyitotta meg felújított Coop üzletét Petőfiszálláson az Integrál Zrt. A megújult kereskedés nagyobb eladótérrel, kibővült választékkal és új külsővel várja a vásárlókat. A nemzeti színű szalag átvágása után a község lakói örömmel vették birtokba a boltot, ahol kóstolóval és kedvezményes kínálattal is kedveskedtek az üzemeltetők. A megnyitóünnepségen részt vett a Kiskunfélegyházi Integrál Zrt., valamint a helyi önkormányzat vezetősége is. (X)

Részletek