Könyvtársarok – A víz világnapja

Könyvtársarok – A víz világnapja
1992-ben a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték a víz világnapjának megünneplését. Hatására Dublinban az ENSZ 47. közgyűlése március 22-ét nyilvánította e nappá, amelynek célja, hogy ráirányítsa a döntéshozók, a szervezetek és a magánszemélyek figyelmét a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.
Márciusi programok a városi könyvtárban

Márciusi programok a városi könyvtárban
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár márciusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Bács-Kiskun boldoggá tesz - Gazdagabbak lettek a látogatók

Bács-Kiskun boldoggá tesz - Gazdagabbak lettek a látogatók
Megyénk Kecskemét városával karöltve számos érdekes és izgalmas programmal, étel- és italkülönlegességgel és természetesen határtalan vendégszeretettel várta az érdeklődőket az idei Utazás Kiállítás belföldi díszvendégeként a Hungexpo Vásárközpontban. A kiállítás vendégei példaértékű összefogás eredményét láthatták standjainknál, ahol térségünk színe-java bemutatkozott.
Új év – régi és új feladatok

Új év – régi és új feladatok

A megyeszékhelyen tanácskozott a közgyűlés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2019-ben is folytatja elhivatott, sokrétű, szakmai munkáját, amelyet idén új feladatokkal is kiegészít, mindvégig szem előtt tartva azon törekvését, hogy mindent megtegyen megyénk gazdaságának fellendítése, az itt élők összetartozás érzésének erősítése és életszínvonaluk emelése érdekében. A közgyűlés ez évi első, februári ülésének Kecskeméten a megyeháza adott...
Élmény mindenkinek!

Élmény mindenkinek!
Elindult a visszaszámlálás: jövő héten, február 21-én kezdetét veszi az Utazás Kiállítás, Magyarország első számú turisztikai vására, ahol 30 ország 300 kiállítója mutatja majd be látnivalóit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény részleteiről a sajtó képviselői február 15-én, Budapesten, a Városi Műjégpályán kaphattak bővebb információt.
Legyenek PET-mentes önkormányzatok

Legyenek PET-mentes önkormányzatok
Ezzel a felszólítással kezdeményezett országos akciót Kiss-Szeniczey Kálmán a helyi LMP elnöke, a párt országos elnökségének tagja. Az akció részleteiről sajtótájékoztatón számolt be február 7-én, a városháza előtti téren. Elmondta, hogy a Bács–Kiskun Megyei Közgyűlés kedvezően fogadta a kezdeményezést, és az ötlettel az elkövetkező időszakban valamennyi település önkormányzatát megkeresi annak...
A jövőnk a tét

A jövőnk a tét
Napjainkra a fenntarthatóság eszméje egyre lényegesebb szerepet tölt be az életünkben. A környezetvédelem és a társadalmi egyensúly iránti igény központi kérdéssé vált. Ebből adódóan a települési és megyei önkormányzatok számára is kiemelten fontos feladat, hogy működésük során figyelembe vegyék a fenntarthatósági szempontokat. Annak érdekében, hogy a megyei települések megfelelő tudás birtokában...
Legyenek PET-mentes önkormányzatok!

Legyenek PET-mentes önkormányzatok!
Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP Országos Elnökségének kiskunfélegyházi tagja pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az LMP Magyarország Zöld Pártjaként kiemelten fontosnak tartja, hogy a települések a rendelkezésükre álló eszközökkel is fellépjenek azért, hogy az egyre súlyosabb környezeti problémát jelentő műanyaghulladék-termelődésnek gátat szabjanak.
Évadnyitó Városi Bál a Göllesz iskola javára

Évadnyitó Városi Bál a Göllesz iskola javára
Idén ötödik alkalommal nyitotta meg a félegyházi báli szezont a Városi Bál, amelynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme adott otthont. A teltházas rendezvény fővédnöke Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke volt, a vendégeket Csányi József polgármester, a bál védnöke fogadta és köszöntötte.
Közgyűlésen idézték fel a természetbarátok az elmúlt év történéseit

Közgyűlésen idézték fel a természetbarátok az elmúlt év történéseit
Évzáró, évnyitó közgyűlést tartott a Kiskun Természetbarát SE január 11-én, a Szakmaközi Művelődési Házban. A megjelenteket Bozó Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte. A közgyűlésen a túraszakosztályok vezetőinek képekkel illusztrált beszámolója előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg azokról a tagokról, akik már nem lehettek jelen a közgyűlésen.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]