Kitekintő 2014. május 27. 07:34 Forrás: MTI

Megnyílt az új kormányablak Kecskeméten

Megnyílt az új kormányablak Kecskeméten
A felénél tart a közigazgatás átalakítása, a cél az, hogy a jelenlegi mintegy 260 helyett több mint 2500 ügyet lehessen majd a kormányablakokban intézni a jövőben - mondta Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár hétfőn Kecskeméten, az új típusú kormányablak átadásán.

Az államtitkár hozzátette, ez biztosítja majd az állampolgárok számára azt, hogy ne kelljen a különböző szakigazgatási szervek ügyfélszolgálataira menni egy-egy ügy elintézésekor.

Az állam és az állampolgárok viszonyát új bizalmi alapra kell építeni - fogalmazott, hozzátéve, ahhoz, hogy ez a bizalmi alap újra épülhessen, az állam arcainak, a kormányablak ügyintézőinek a felkészültsége, a türelme, az emberszeretete szükséges.

Az államtitkár szerint, "történelmi léptékű területi államigazgatási szervezetrendszer-átalakítás" történt az elmúlt négy évben.

Emlékeztetett arra, hogy a magyarországihoz hasonló, szervezeti integrációt is magába foglaló kormányhivatali rendszer nem működik az Európai Unió más államaiban.

 Az integrációra azért volt szükség, mert szavai szerint 2010-ben a "kormányváltás után hatalmas káoszt" találtak, túlbürokratizált, kontroll nélkül működő közigazgatási rendszert.

Szabó Erika hangsúlyozta: a cél egyrészt az volt, hogy az állam jobban, hatékonyabban működjön, de a legfőbb cél az volt, hogy az ügyfeleket az állam a lehető legmagasabb színvonalon tudja kiszolgálni.

Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta: a Deák Ferenc tér 5-ban lévő irodaház földszintjén (Kecskemét, Deák Ferenc tér 5., bejárat a Szilády Károly utca, azaz a kiskörút felőli sarkon, a volt Lucullus hidegkonyha) kialakított kormányablak 19 munkaállomásán 24-en dolgoznak. Az új helyen 243 ügykört lehet intézni, az okmányirodai ügyek mellett szociális és ingatlanügyeket is.

A kecskeméti az országban a 46-dik új típusú kormányablak, amelyet 49 millió forint uniós támogatással, 121 millió forintból alakítottak ki a város központjában.

 

Kövessen minket a Facebookon is!