Kitekintő 2014. május 28. 07:06

Útra keltek a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokra a székely lovasok

Képgaléria
Útra keltek a  Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokra a székely lovasok
Közeledik az ország legnagyobb lovas fesztiváljának időpontja: idén június 20-22 között rendezik meg a Hortobágy-Mátai Ménes Lovaspályán a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokat. A többnapos lovas találkozóra a Kárpát-medence több pontjáról érkeznek a lovasok lóháton vagy fogattal. A Székelyföldről, a Csíksomlyó-hegy lábától május 27-én hajnalban kelt útra egy kisebb csapat - tudtuk meg Solymosi Bertold főszervezőtől.

A Csíkból induló lovasok három hetes útjuk során mintegy 600 kilométert tesznek meg nyeregben a Hortobágyig, hogy részt vehessenek az idén első alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényen. A csapat egyike annak a több mint száz társaságnak, akik a Kárpát-medence különböző pontjairól érkeznek a június 20-22. között esedékes rendezvényre lóháton vagy fogaton.

Péter Emőke, Farkas Frigyes és Abos Zsolt egyaránt a túra egészséges teljesítését tűzte ki célul, a távlovaglásban jártas lovasok és lovaik felkészülését az első ópusztaszeri Nyeregszemlére szintén Csíkból ellovagló Lutz Levente segítette.

A csapat a tervezett útvonal szerint északi irányból kerüli meg az Erdélyi-szigethegységet, így érinteni fognak több magyarlakta területet is. Útjuk keresztülvezet a Hargitán, Marosszéken, a Mezőségen, a Szamos mentén, hogy végül a Szilágyságon átkelve a Székelyhíd és Létavértes közötti határátkelőn keresztül megérkezzenek Magyarországra.

 

Kövessen minket a Facebookon is!