Közélet 2016. november 16. 08:30 Forrás: hvg.hu

Eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon

Eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon
A gazdasági bizottság egyöntetűen megszavazta a jobbikos javaslatot a nyári időszámítás bevezetéséről. A testület egyik fideszes tagja szerint a kormánypárt és az NFM is a javaslat mellé állt, szerinte nincs akadálya, hogy a jövő héten meg is szavazza a parlament az óraátállítás eltörlését.

Egyhangúan megszavazta a gazdasági bizottság kedden azt a javaslatot, hogy Magyarországon ezután a nyári időszámítást vegyék alapul. Ez azt jelenti, hogy a bizottság kormánypárti többsége is megszavazta a jobbikos Kepli Lajos indítványát - írta szerdán a Magyar Nemzet.

A javaslat egyöntetű támogatása némi meglepetést okozott a jobbikos politikusnak. A még októberberben benyújtott indítványban Kepli azzal érvelt, hogy leginkább a mezőgazdaságot segítené, ha eltörölnék az óraátállítást, de egy ilyen intézkedés élettani hatásai is kedvezőek lennének.

Bencsik János, a gazdasági bizottság egyik fideszes tagja azt mondta, szerinte nincs akadálya annak, hogy a parlament is megszavazza az óraátállítás megszüntetését, ő mindenesetre arra fogja biztatni képviselőtársait - a szavazásra egyébként a jövő héten kerülhet sor.

"A párton belül támogatjuk, egyeztettünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal is, és úgy tudom, ők is az ügy mellé állnak" - fogalmazott a fideszes képviselő.




 

Kövessen minket a Facebookon is!