Kistérség 2016. november 22. 13:30 Forrás: baon.hu - Vajda Piroska

Nem adósodtak el, most pénzt kapnak

Nem adósodtak el, most pénzt kapnak
Jászszentlászlón, Móricgáton Pálmonostorán és Gátéron javarészt épületeik felújítására fordítják a pályázaton elnyert milliókat az önkormányzatok.

A Belügyminisztérium a napokban tette közzé az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok számára kiírt fejlesztési pályázat eredményét. Ennek értelmében Jászszentlászló 44 millió forintot nyert. Ebből az összegből felújítják az önkormányzat épületét, illetve az útburkolatot a Petőfi Sándor utcában – mondta el a baon.hu-nak Nagy András, Jászszentlászló polgármestere. Hozzátette: a polgármesteri hivatal energetikai felújítása során megújul az épület tetőszerkezete és kicserélik a nyílászárókat.

Móricgát 9 millió 995 ezer forintot nyert, amit a tervek szerint az Erdőszéplaki út felújítására fordítanak – nyilatkozta Csontos Máté polgármester.

Pálmonostora mintegy 20 millió forintot nyert, amiből a művelődési házat újítják fel. Cseszkó László polgármester elmondta, régóta tervezik az intézmény korszerűsítését. A helyiek örömére most végre lehetőségük a beruházás megvalósítására, amelynek során megújul a fűtésrendszer, kicserélik a nyílászárókat, a kis- és a nagyterem parkettáját, felújítják és akadálymentesítik a vizesblokkot, új tároló bútorokat és projektort is vásárolnak. A felújított művelődési ház átadását május elsejére tervezik.

A lakosságszám-arányosan elnyerhető támogatásból Gátér 10 millió forintot kap. Ebből az összegből finanszírozzák többek között a faluház külső szigetelését, kicserélik az önkormányzat épületének nyílászáróit, de az épület homlokzata is megújul. Ugyanakkor a ravatalozót is felújítják – tájékoztott Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester. Hozzátette, mivel az elnyert támogatás nem elegendő mindhárom beruházásra, 2 millió forint saját erőt biztosítnak a fejlesztésekhez.

Az adósságkonszolidációban nem érintett települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatását célzó program keretében 2014 óta 43 milliárd forintot kapott csaknem 1200 település.




 

Kövessen minket a Facebookon is!