Közélet 2014. május 28. 13:14 Forrás: (police.hu)

Ezúttal egy 17 éves fiú szórakozott bombariadóval

Ezúttal egy 17 éves fiú szórakozott bombariadóval
Két lajosmizsei férfi megbízásából egy 17 éves fiatalember tett bejelentést a rendőrségre, hogy egy kecskeméti gyárban bomba fog robbanni.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen férfi 2014. május 26-án 12 óra 24 perckor azzal hívta fel a 112-es segélyhívószámot, hogy egy óra múlva bomba fog robbanni a kecskeméti Mercedes gyárban.

A helyszínre kivonuló rendőri egységek az üzem területén robbanószerkezetet nem találtak, de a gyár leállítása és teljes kiürítése megtörtént.
 
A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy Zs. Ábel 30 éves és L. Pál 26 éves lajosmizsei lakosok felbujtására egy 17 éves fiatalember volt a telefonáló. A nyomozók 2014. május 27-én a férfiakat elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki mindhármukat. A terheltek vallomásaikban elismerték a bűncselekmény elkövetését. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.        
 

Kövessen minket a Facebookon is!