Kistérség 2016. november 25. 15:30

Jó úton járhatnak a Petőfiszállásiak

Képgaléria
Jó úton járhatnak a Petőfiszállásiak
310 méter hosszú aszfaltozott, jó minőségű utat adtak át november 24-én, Petőfiszálláson. A rendezvényen a település apraja-nagyja részt vett, hisz ez egy fontos pillanat, úgynevezett mérföldkő volt a falu életében. Eddig ezen a szakaszon nem közlekedtek, ám állami segítséggel valamint saját erőből a településen megvalósulhatott egy új útszakasz kiépítése.

Szász János, Petőfiszállás polgármestere beszédében megköszönte a kivitelezőknek és a támogatóknak azt, hogy megvalósulhatott ennek az útszakasznak az építése. Mint mondta, "mi terveztünk, Isten segített". Hozzátette, hogy ezzel az úttal ettől a perctől kezdve az Isten házához lettek közelebb a lakosok, hisz ez út a templom felé is vezet.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke elmondta, hogy egy út addig él, amíg élnek emberek, akik használják. Ez pedig rajtunk múlik – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, majd hozzátette, hogy az utak összekötnek bennünket, de vannak olyan utak is, amelyek az embereket kötik össze lélekben. Mint mondta: - Ehhez kell a templom, az iskola, ehhez kell az áldó szó és kell egy jó település. Nagyon bízom abban, hogy sok ilyen hasonló alaklom lesz még a jövőben.

Az ünnepi beszédeket követően Puskás Antal atya, a település plébánosa áldotta meg az újonnan megépített útszakaszt, mely után hivatalosan is átadták az utat.

Örömteli pillanat volt, hogy elsőként a legkisebbek és a fiatalok járták be kerékpárral a mindenki számára fontos új szakaszt.




 

Kövessen minket a Facebookon is!