Kitekintő 2016. december 1. 18:30 Forrás: kamaraonline.hu

Elfogadták az Európai Unió jövő évi költségvetését

Elfogadták az Európai Unió jövő évi költségvetését
Elfogadta az Európai Parlament a jövő évi uniós költségvetést, az Európai Unió 2017-ben 157,86 milliárd euró erejéig vállalhat pénzügyi kötelezettségeket, és 134,49 milliárd euró lehet a tárgyévi tényleges kifizetések összege.

A migrációs válság kezelésére és a biztonság megerősítésére 5,91 milliárd eurót különítenek el a költségvetésben, ez 11,3 százalékkal több, mint idén volt. Az EU ezzel az összeggel fogja segíteni a tagállamokat a menedékkérők áthelyezésében, az érkezők befogadására szolgáló központok felállításában, az integrációs programok finanszírozásában és a jogosulatlan kérelmezők visszatoloncolásában. Ugyancsak ebből a keretből finanszírozzák majd a terrorellenes intézkedéseket és a határvédelem megerősítését is.

Az Európai Parlament sajtószolgálata kiemelte, a tárgyalások során az EP 500 millió euróval bővítette a fiatalok munkához jutásának támogatását célzó programok költségvetését, illetve elérte, hogy további 200 millió eurót fordítsanak infrastruktúra-fejlesztésre, kutatásra és a kis- és középvállalkozások támogatására.





 

Kövessen minket a Facebookon is!