Közélet 2014. május 29. 13:46

Megkezdődött a Kiskunfélegyházi kórházközpont fejlesztése

Megkezdődött a Kiskunfélegyházi kórházközpont fejlesztése
A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen nyújtotta be a DAOP-4.1.2/ B-11-2011-0001, „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban” című pályázatát. Ennek konzorciumi tagja a Bács-Kiskun Megyei Kórház SZTE ÁOK Oktató Kórháza - Kiskunfélegyházi telephely is.
Jelen projekt keretében fejlesztésre kerül mozgásszervi rehabilitációs ellátás és a kardiológiai rehabilitációs járóbeteg ellátás. A munkaterület átadás-átvétele 2014. május 27-én történt meg.
 
A fejlesztés a kórházi tömb főépületének 3. szintjét érinti. Itt 2-3 ágyas, 2 szobánként önálló vizesblokkos, lehetőség szerint erkélyes betegszobák létrehozása a cél. Az egészségügyi intézmények építészeti minimum-feltételeinek megfelelően a hozzájuk tartozó megfelelő alapterületű társalgó, folyosó, vizsgáló, betegfelvételi helyiség, nővérállás, raktár és egyéb betegellátó-kiszolgáló helyiségek is kialakításra kerülnek.
 
A konzorciumi tag részére nyújtott támogatás összege 174.067.849 Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kövessen minket a Facebookon is!