Kitekintő 2014. május 29. 18:41

Ráléptek a gázra a Merci-gyárban

Ráléptek a gázra a Merci-gyárban
A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a 2012-es 0,9 milliárd euró nettó árbevétel után 2013-ban 2,1 milliárd euró nettó árbevételt ért el – jelentette be Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója.

Ekkehard Philipp a nagyjelentőségű bejelentést a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Mercedes-Benz Hungária Kft. közös sajtókonferenciáján tette meg, amit a kecskeméti gyárban tartottak újságíróknak. A sajtótájékoztatón a hallgatóság soraiban jelen volt dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, Kecskemét polgármestere és Szemereyné Pataki Klaudia, a város& alpolgármester asszonya is.

A német pénzügyi igazgató 2013-at a felfutás évének nevezte, mert 109 ezer autó készült el a kecskeméti gyárban, ahol az év& végén 3200 magyar dolgozót foglalkoztattak. Hozzátette: a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában jelenleg már több mint 3500-an dolgoznak, a CLA iránti megnövekedett kereslet miatt május 5-én beindult a harmadik műszak. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2014-ben 145 ezer személygépkocsi gyártását tervezik Kecskeméten. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. számára a 2013-as év a CLA, az első kizárólag Magyarországon gyártott Mercedes Benz jármű termelésének megkezdése és a termelési program folyamatos növelése jegyében telt. Az előző évhez képest jelentősen, 109.000 járműre növekedett termelés tükröződik a vállalat anyagi helyzetében is. A nettó árbevétel először lépte át a 2 milliárd eurós küszöböt, Kecskemét városának pedig kereken 5 millió euró adót utaltak át. 2013 végéig több mint 800&n millió eurót ruháztak be a kecskeméti gyárba, 5 millió eurót fordítottak új technológiai képességekre a szerszámgyártásban,& ami tovább erősíti a kecskeméti présüzem nagy teljesítményét és szükség esetén a német gyárak termelőeszköz-gyártó területeit is rugalmasan képes támogatni. A kecskeméti gyár ezáltal az első olyan Németországon kívüli Mercedes-Benz gyár, amely saját szerszámgyártással rendelkezik. "A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. növekszik és ezzel a vállalat jelentősége is nő adófizetőként Kecskemét városa és a régió számára.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kereken 5 millió euró összegű adót utalt át Kecskemét  városának 2013-ban. Igazán sikeres termelési évet tudhatunk tehát magunk mögött, amire minden munkatársunk nagyon büszke lehet." mondta Ekkehard Philipp, az MBMH pénzügyi és kontrolling vezetője. Mint ismeretes 2014. május 01. napján Thomas Geier úr vette át a stafétabotot Frank Kleintől a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetőjeként és a gyár irányítójaként. Geier úr 1985-ben karlsruhei gépészmérnöki tanulmányait követően kezdte karrierjét a Daimler AG-nél. Több vállalaton belüli állomást követően lehetőséget kapott arra, hogy tagja legyen az akkor új rastatti üzem felépítését és beüzemelését végző csapatnak. Rastattban többek között a karosszériaépítés, fényezés és összeszerelés felelőse volt. Miután 2007-ben átvette a sindelfingeni gyár minőségbiztosításának irányítását, 2010-ben a rastatti, kecskeméti és valmeti gyárakban készülő kompaktosztályú Mercedes-Benz járművek minőségbiztosítási vezetője lett.

Nős, két egyetemista lánya van, akik Németországban folytatják a tanulmányaikat, ezért nem költöznek Magyarországra. Thomas Geier felesége viszont nyáron követi a férjét Kecskemétre, amit máris vonzó városnak tart a munkáján kívül a turizmusért, kirándulásokért és a táncért rajongó kecskeméti gyárvezető. Thomas Geier szorosan együttműködött a gyárépítési projekttel azóta, hogy megszületett a döntés, hogy Kecskeméten kompakt járműgyártást építenek fel. Munkájával lényegesen hozzájárult az elmúlt négy év sikeréhez. "Nagyon örülök, hogy itt, Kecskeméten ilyen képzett csapattal gyárthatom a világ legjobb autóit. Tudom, és a termékeink iránti nagy kereslet bizonyítja is, hogy a kecskeméti gyár a már megszokott csúcsminőségű Mercedes-Benz járműveket állítja elő, méghozzá 2014. 05. 05. napja óta már három műszakban. Így elérhetjük azt a célunkat, hogy megfeleljünk vevőink valamennyi igényének és hozzájáruljunk a Mercedes-Benz további növekedéséhez." - mondta Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője.

Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője a Daimler AG magyar importőreként szintén nagyon sikeres évről számolt be. Kiemelte, hogy sikertényezőik egyike egyértelműen a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár volt: "Nagyon örülök annak, hogy ennyire kiemelkedő volt a 2013-as év a Mercedes-Benz Hungária Kft. történetében. És ez többek között a magyar CLA-nak is köszönhető, amely egy csakugyan fantasztikus, csúcsminőségű kecskeméti termék. Az a célunk, hogy,ha valakit megkérdeznek, hogy miért éppen egy Mercedes mellett döntött, akkor azt válaszolja, hogy azért, mert "a legjobbat" akarta. Ehhez hozzátartozik a legjobb termék és természetesen a legjobb szolgáltatás is, amihez új autóink esetében az is hozzájárul, hogy nemcsak nagyon jó szervizelést kapnak, hanem az első négy évben ez még ingyenes is." A Mercedes-Benz Hungária Kft. az elmúlt években ugyanis számos kiegészítő szolgáltatást vezetett be. A cég még 2012 februárjában indította útjára az úgynevezett integrált szervizcsomagot (ISP), amely vásárlás esetén négy éves garanciát és 120.000 km-ig terjedően négy éves karbantartást tartalmaz és a vevő számára nem jár további költséggel. Ez évtől kezdődően az értéktöbblethez vezetésbiztonsági oktatás is tartozik: a zsámbéki oktatási központtal folytatott stratégiai együttműködés keretében minden olyan ügyfél, aki új Mercedes-Benz személygépkocsit vásárol, ajándékba kap egy Driving Events  vezetésbiztonsági tréninget. 2010 óta az importőr nagyon jól tudott növekedni, a 2010-ben Magyarországon eladott 715 új személygépkocsi az elmúlt évben több mint megduplázódott és történt mindez egy továbbra sem egyszerű környezetben.

Kövessen minket a Facebookon is!