Közélet 2014. május 30. 15:14 Forrás: baon.hu

Szabadlábon a Mercedes-gyárat bombával fenyegető trió

Képgaléria
Szabadlábon a Mercedes-gyárat bombával fenyegető trió
Bilincsben érkeztek és szabadon távoztak a Kecskeméti Járásbíróságról azok a lajosmizsei férfiak, akik hétfőn bombariadót csináltak a kecskeméti Mercedes-gyárban.

Egyelőre szabadlábon védekezhet az a három lajosmizsei férfi akik hétfőn bombariadót csináltak a Mercedes-gyárban. Mint arról beszámoltunk: a 17 éves György a 30 éves Zs. Ábel és a 26 esztendős L. Pál felbujtására telefonált hétfőn kevéssel fél 1 előtt a 112-es segélyhívóra azzal, hogy a Mercedes-gyárban bomba fog robbanni. A gyárat kiürítették, a termelés leállt. A rendőrök átvizsgálták a területet, de bombát nem találtak. Másnap elfogták a gyanúsítottakat, akik a pénteki pénteki bírósági meghallgatásukig őrizetben voltak.

A három férfi bilincsben, vezetőszáron érkezett meg a Kecskeméti Járásbíróságra, szemmel láthatóan nagyon idegesek, feszültek voltak. A nyomozási bíró a férfiakat előbb együtt, majd külön-külön hallgatta meg. A döntés értelmében azonban a bíróság nem látta szükségesnek a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, így a három férfi – akik ellen közveszéllyel fenyegetés miatt folyik eljárás – szabadon távozhatott a bíróságról. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

Kövessen minket a Facebookon is!