Kitekintő 2014. június 1. 13:41 Forrás: baon.hu

Az idén 145 ezer autót gyárt a Mercedes-gyár

Képgaléria
Az idén 145 ezer autót gyárt a Mercedes-gyár
Sajtótájékoztatón mutatkozott be Thomas Geier, a kecskeméti Mercedes-gyár igazgatója, aki Frank Klein korábbi vezetőt váltotta május 1-jén.

A ma már három műszakban termelő nagyvállalat 3500 alkalmazottnak ad munkát. Tavaly 109 ezer járművet gyártottak, az idén 145 ezer autó a kitűzött cél.

A világon értékesített Mercedes autók csaknem egy tizedét a megyeszékhelyen szerelik össze. A csak Kecskeméten gyártott új modell, a CLA óriási népszerűségnek örvend szerte a világban. Az Egyesült Államokban az év első négy hónapjában 7700 darabot sikerült értékesíteni. Tavaly a cég nettó árbevétel átlépte a 2 milliárd eurós küszöböt, a német autógyár Kecskemétnek 5 millió euró iparűzési adót utalt át az idén.

Thomas Geier, az új igazgató elmondta: 1985-ben karlsruhei gépészmérnöki tanulmányait követően kezdte karrierjét a Daimler AG-nél. Több vállalaton belüli állomást követően lehetőséget kapott arra, hogy tagja legyen az akkor új rastatti üzem felépítését és beüzemelését végző csapatnak. Rastattban többek között a karosszériaépítés, fényezés és összeszerelés felelőse volt. Miután 2007-ben átvette a sindelfingeni gyár minőségbiztosításának irányítását, 2010-ben a rastatti, kecskeméti és valmeti gyárakban készülő kompaktosztályú Mercedes-Benz járművek minőségbiztosítási vezetője lett. Thomas Geier szorosan együttműködött a gyárépítési projekttel azóta, hogy megszületett a döntés, miszerint Kecskeméten kompakt járműgyártást építenek fel.

Kövessen minket a Facebookon is!