Kistérség 2017. január 27. 21:45

Gátéron ismeretterjesztő előadásokkal múlatják a téli estéket

Képgaléria
Gátéron ismeretterjesztő előadásokkal múlatják a téli estéket
Gátéri Népfőiskola elnevezéssel indult előadássorozat a gátéri Faluházban. A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány meghirdetett pályázatán nyert támogatásból minden alkalommal más-más témában várták az érdeklődőket a téli hónapokban. Tartottak előadást többek között a biogazdálkodásról, az internet veszélyeiről gyermekeinkre, a bűnmegelőzésről, az elsősegélynyújtásról és a helyi értékekről. A legnagyobb érdeklődés azonban az egészséggel és a családdal kapcsolatos összejöveteleken mutatkozott.

2016. decemberétől a nagy érdeklődésre való tekintettel saját erőből, saját szervezésben tovább folytatódtak a népfőiskolai esték.  Megpróbáltak olyan témákat is keresni, melyekhez helyi előadókat lehetett felkérni. Első alkalommal, december 12-én dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési előadó tartott előadást az idősek biztonságáról, a házalókról, a csalókról és a velük szemben tanúsítandó magatartásról.
Január 19-én Takácsné Veres Katalin tájékoztatott a fogyasztók védelméről, 23-án pedig Szekeres Lászlóné Piroska hasznos életviteli tanácsokat osztott meg az érdeklődőkkel.
A gátéri népfőiskolai esték záró rendezvénye 2017. január 28-án, szombaton 14 órakor Farkas Márta „Kutyákról másképp” című interaktív előadása lesz.

Rádi Józsefné

Kövessen minket a Facebookon is!