Helyi hírek 2017. február 3. 12:30

Családbarát iskola, családbarát előadásokkal

Családbarát iskola, családbarát előadásokkal
A József Attila Általános Iskola tagintézményeiben ősszel útjára indult a „CSALÁDBARÁT ISKOLA” program, amely egy előadás-sorozat szülőknek. A kezdeményezés ötletgazdája az intézmény vezetője, Wolnerné Vidéki Szilvia. Az igazgatónő arra hívja fel a figyelmet, hogy manapság a felgyorsult tempó, az időhiány, a fogyasztói társadalom, a felületes emberi kapcsolatok nagyon nagy veszélyt jelentenek a családok életében. Nem jut elég idő egymásra, és sok gyermek úgy nő fel, hogy a társa leginkább a számítógépe vagy a telefonja.


A virtuális világba való „belemerülés” óriási kihívást jelent mind a szülők, mind a pedagógusok számára. Hogyan kezeljük az internet- és telefonfüggőséget? Milyen veszélyeket rejt gyermekeink életében a digitális világ?

Erről a témáról lesz szó a sorozat következő előadásán, amelynek meghívott vendége  Miklya Luzsányi Mónika író, szerkesztő, pedagógus, a „Családbarát Médiáért – díj”- 2013-as Közönség-díjazottja. Az előadás helyszíne: a József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézménye, Platán u. 12.
Időpontja: 2017. február 9-e, csütörtök 17 óra.

A rendezők szeretettel várják a téma iránt érdeklődő szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat és minden kedves vendéget!




 

Kövessen minket a Facebookon is!