Közélet 2014. június 3. 18:56 Forrás: nol.hu

Zombor Gábor lesz az egészségügyi államtitkár

Zombor Gábor lesz az egészségügyi államtitkár
Eldőlt, hogy Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, a parlament népjóléti bizottságának elnöke lesz az egészségügyi államtitkár - erősítették meg a Népszabadságnak kormányközeli források. Az egészségügyi államtitkári posztra Velkey György, a Kórházszövetség elnöke is komoly esélyes volt.

Ami az oktatási államtitkári posztot illeti: fideszes képviselők tudomása szerint Hoppál Péter neve forgott, de nagy valószínűsséggel mégsem a szóvivő fut be, ehelyett az a terv, hogy a Fidesz-frakció "egy erős képviselője" válthatja Hoffmann Rózsa államtitkárt.

Szintén nyitott, hogy ki lesz Halász János helyett a kulturális államtitkar, Doncsev András ugyanis - aki a legesélyesebb volt a posztra, a Nemzeti Kulturalis Alap alelnöke lesz.

Rétvári Bence valószínűleg a Balog Zoltán miniszter vezette humán csúcstárca parlamenti államtitkári székét foglalhatja el, az pedig bizonyos, hogy Simicskó István marad sportállamtitkár, a szintén KDNP-s Soltész Miklós pedig folytatja szociális államtitkárként.

Czunyiné Bertalan Judit is államtitkár lehet, és kifejezetten a családokra, az ifjúságra koncentrál. Kormányzati források megerősítették, még nyitott, hogy kit javasol Balog Zoltán miniszter egyházügyi államtitkárnak, KDNP-s körökben Vejkey Imre nevét lehetett hallani, de "ez nem biztos".

Kövessen minket a Facebookon is!