Helyi hírek 2014. június 4. 15:06

Javítják a földutakat Haleszban és Selymesben

Képgaléria
Javítják a földutakat Haleszban és Selymesben
Megkezdődött a haleszi és selymesi térségben a külterületi utak rendbetétele. A városfenntartó szervezet nemrég, a tanyafejlesztési program pályázatának segítségével szerezte be azt a földgyalut, amellyel a földutak karbantartását végzik.

Tavaly Selymesben kezdődött a dűlőutak karbantartása, idén a galambosi térségben, Szabó-hegy és Ring-hegy környékén indult a földutak rendbetétele. Nagyon fontos ez a munka, mivel itt van a térség egyik legnagyobb kertészeti központja, ahol közel háromezren élnek. A kertészek nap mint nap szállítják piacokra, vásárokra portékáikat, ezért szükséges, hogy járhatóak legyenek az utak. Munkájukat csak úgy tudják végezni, ha megfelelő számú és minőségű járművel rendelkeznek. Ebből adódóan a legtöbb súlyadót fizetik a városnak. Emiatt az utak karbantartásában elvárják az önkormányzat segítségét is – mondta el a térség önkormányzati képviselője. Ván Jenő folyamatosan figyelemmel kíséri a munkálatokat, konzultál az ott élőkkel annak érdekében, hogy a legsűrűbben lakott területeken és a gyűjtőutakon biztonságosan lehessen közlekedni. Elégedett a városfenntartó szervezet munkagépével, kezelőjével és annak teljesítményével, azt azonban szeretné elérni, hogy a munkálatok minél gyorsabb befejezéséhez ne csak egy műszak álljon rendelkezésre.

A földutakat természetesen az ott lakók is gondozzák. Vincze Zsolt kertész például, amint a földgyalu befejezte az út egyengetését, saját eszközeivel belocsolja az utat, hogy az kellően tartós legyen. Úgy fogalmazott, hogy amennyiben az önkormányzat tavasszal és ősszel elvégzi a legnagyobb munkát – amihez nekik nincs eszközük –, akkor egész évben járhatóak lesznek a dűlőutak.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!