Kunszállás 2017. március 17. 09:00

Átadták a felújított községházát Kunszálláson - videóval

Képgaléria
A településfejlesztés újabb lépcsőjeként megújult a kunszállási közös önkormányzati hivatal, a községháza. A hivatalos átadót március 16-án tartották meg. A megjelenteket Kovács Imre, Kunszállás polgármestere köszöntötte. Gyöngyösi József plébános ezt követően szentelte meg az újjávarázsolt hivatalt. A hivatalos átadó keretében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Havassy Sándor és Kovács Imre polgármester vágta át a szalagot, ami után utat engedtek az érdeklődőknek a hivatal kapuin belülre.

A községháza felújításával régóta dédelgetett álmát valósította meg Kunszállás önkormányzata. Az épület külsejét érintő munkálatok 2016 őszén kezdődtek el térkövezéssel, tereprendezéssel és elegáns térvilágítás kiépítésével. A belső felújítás során megújultak az ügyfélhelyiségek, az elektromos- és vízvezetékek, a vizesblokkok valamint a teakonyha.

A 2006-ban kiépített informatikai háttér is fejlesztésre szorult, valamint kialakítottak a kor elvárásainak megfelelő házasságkötő- és dísztermet. A hivatali folyosón várakozókat ugyancsak új látvány fogadja, az ügyféltérben helyet kapott egy iratkitöltő pult, valamint egy gyereksarok, egy információs kijelző és egy ügyfélkapus nyilvános számítógép. Emellett megtörtént az épület akadálymentesítése, a járdák, kerékpártárolók és parkolók felújítása.

A beruházás forrását a belügyminisztérium biztosította a konszolidációban nem érintett "jól gazdálkodó" önkormányzatoknak. A fejlesztés 20 millió forintból valósult meg, amihez hozzákapcsolódott az ASP rendszer bevezetéséhez tartozó hardver eszközökre fordítható mintegy 2 millió forint.

A tervek szerint a fejlesztések ezzel még nem értek véget, a műemlék jellegű helyi védett községháza tetőzetét és homlokzatát 25 millió forintos TOP-os megyei forrásból felújítják.

A 21. század és a modern kor szellemiségét követve 2017 márciusától a községháza parkolójában E-töltőállomást helyeztek üzembe, amihez egy zéro emissziós településüzemeltető autót szereznek be - tette hozzá Kovács Imre polgármester. A költséghatékony beruházással becslések szerint feltöltéseként 200 kilométer tehető meg autóval.

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!