Kistérség 2017. március 21. 13:30

Mert nőnek lenni tényleg jó!

Képgaléria
Mert nőnek lenni tényleg jó!
Március 17-én, pénteken ötödik alkalommal rendezték meg Kecskeméten, a Hírös Város Turisztikai Központban a Nőnek lenni jó! konferenciát, ezúttal a női önbizalom jegyében. A rendezvényen a félegyházi lányok és asszonyok is képviseltették magukat úgy az előadók között, mint a közönség soraiban.

Évekkel ezelőtt Csatos Erika álma nyomán, a Bács-kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és számos szponzor segítségével indult útjára a rendezvény, amely első ízben 60 főt vonzott, mostanra pedig 190-re nőtt a résztvevők száma. A bevételéből a Kecskeméti Családokért Alapítványt (KECSAP) támogatják.

Az előadók között ott volt többek között Kozma-Vízkeleti Dániel pár- és családterapeuta, aki a sikert az önbizalom melléktermékének nevezte. Őt több nagyszerű, bátor asszony követte a színpadon, akik megosztva sorsuk egy-egy epizódját a hallgatósággal, új gondolatokat, és ezzel talán sorsdöntő változásokat indítottak el a hallgatóság soraiban ülő nőtársaik életében.  

Mint például Vizaknai Erzsébet, aki édesapja mellett „fertőződött meg” a repüléssel, majd volt bátorsága az álmait követve kockáztatni és vállalva a sors kínálta kihívásokat, és mára nem csak a Magyar Repülő Szövetség főtitkára, de vitorlázórepülő-pilóta is lett.

Homola Anett csatornaszolgálati főtechnológusként egy férfias világban találta meg hivatását, és három örökbefogadott gyermek mellett – akiket férjével közösen nagy szeretetben nevelnek – élete értelmét. Megindító őszinteséggel beszélt döntésük hátteréről és a család mindennapjairól.

A délután során több sors titkai tárultak fel, korántsem tanulságok nélkül. Dr. Jakkel Anna tolmácsolásában az afrikai nők életébe is betekintést nyertünk. A doktornő az elmúlt években öt alkalommal járt Afrika öt országában és gyógyította a helybélieket. Hamarosan újra útra indul. Repülőjegyének költségei pedig – a rendezvény szervezője és egy vendége jóvoltából – nem őt terhelik.

Öt alkalom után egyértelműen látszik, hogy a Nőnek lenni jó! konferencia nem szenved téma szűkében, így feltehetően a jövőben is nagyszerű lányokkal és asszonyokkal ismerkedhetünk itt meg, inspirációt és reményt gyűjtve akár saját álmaink valóra váltásához.  

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!