Közélet 2014. június 11. 12:29 Forrás: MTI

300 milliós csalás Kecskeméten

300 milliós csalás Kecskeméten
Fiktív számlákkal csaptak be egy céget a hírös városban.

Fiktív számlákkal csalt ki több száz millió forintot egy kecskeméti cégtől két miskolci gazdasági társaság közös ügyvezetője, a rendőrség vádemelést javasol - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Gál Kristóf közleménye szerint a rendőrség befejezte a csalás miatt lefolytatott nyomozást az ügyvezető és három társa ellen, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek. A kecskeméti gazdasági társaság üzleti kapcsolatban állt T. Tibor 49 éves miskolci ügyvezető cégeivel. A gyanúsított ügyvezető 2009. szeptember 1. és 2011. július 11. között alkalmazottaival nagy értékű fiktív számlákat és szállítóleveleket állíttatott ki, amelyek mögött nem volt valós teljesítés. A számlákat a kecskeméti gazdasági társaság egyik pénzügyi munkatársa ellenőrzés nélkül igazolta.

A valótlan tartalmú számlák kifizetésével a kecskeméti gazdasági társaságot több mint 300 millió forint kár érte. Miután a kecskeméti cég felmondta a szerződést a miskolci cégekkel, T. Tibor több, már korábban kiállított fiktív számlát is más gazdasági társaságokra engedményezett, vagyis a számlán szereplő összeg töredékéért eladta a "követelést" más cégeknek, azok azonban a számla végösszegét kérték a kecskeméti cégtől. Emiatt a sértett gazdasági társaság ellen több felszámolási eljárás is indult.

A kecskeméti cégvezető az egyik felszámolást kérő engedményezett cégnek egy több mint 100 millió forintos számlát ki is fizetett, és így további kára keletkezett.

Kövessen minket a Facebookon is!