Közélet 2014. június 11. 12:54 Forrás: baon.hu

Báli adományokból vettek betegszállító kocsikat

 Báli adományokból vettek betegszállító kocsikat
Hat új betegszállító kocsit kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház.

A korszerű, minden igényt kielégítő eszközök megvásárlására a közelmúltban megrendezett orvos bálon felajánlott adományokból nyílt lehetőség. Az új betegszállító kocsikat kedden mutatták be a kecskeméti kórházban. Az egyenként közel egymillió forintba kerülő kocsik könnyen mozgathatóak, a beteg számára is kényelmesek, állítható a magasságuk, dönthető a támlájuk, sőt, még röntgenezhetőek is, vagyis a beteget nem kell átemelni másik ágyra a röntgenben.

Az adományátadón Dr. Svébis Mihály főigazgató az adományozó vállalatok képviselői, vezetői előtt elmondta: összesen 4,1 millió forint adomány gyűlt össze az orvos bálon, az összeget a kórház kiegészítette, hogy meg tudják vásárolni a hat betegszállító kocsit.

Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató az átadón reményét fejezte ki, hogy az orvos bált a jövőben is megrendezik, és hogy a szponzorációs kedv sem csökken, hiszen az adományokból olyan eszközöket vásárol a kórház, melyek azon túl, hogy megkönnyítik az orvosok munkáját, a betegek számára is kellemesebbé teszik a kórházban töltött időt.

Kövessen minket a Facebookon is!