Helyi hírek 2014. június 12. 14:09 Forrás: keol.hu

Félmilliós műszert kapott adományként a megyei kórház

Félmilliós műszert kapott adományként a megyei kórház
Újabb adománnyal gazdagodott az Országos Mosoly Egyesület jóvoltából a Bács-Kiskun Megyei Kórház. A laringoszkópot a PIC Koraszülött részleg kapta meg. A most átadott laringoszkóp, azaz „légútbiztosító" eszköz értéke félmillió forint.

Az Országos Mosoly Egyesület egyébként nem első alkalommal adományoz műszereket a Kecskeméti Megyei Kórháznak: tavaly szeptemberben szintén egy félmillió forint értékű berendezést adott át az egyesület elnöke, Nagy István Kecskeméten.

- Az újszülöttek gyógyításában lesz nélkülözhetetlen szerepe - mondta Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Részleg vezetője. Akkor kell használniuk az orvosoknak és a nővéreknek, ha nem vesz levegőt a baba, és a műszerrel biztosítják a légutat.

Nagy István az eszköz átadásakor a támogatóknak mondott köszönetet, akik ismét hozzájárultak ahhoz, hogy korszerű műszerekhez jusson a kecskeméti kórház. Tájékoztatást adott arról is, hogy már a következő eszközre gyűjtenek, amit szintén Dr. Kelemen Edit részlege kap majd meg. Az átadáson Nagy Istvánon és dr. Kelemen Editen kívül részt vett még Nyilas Marianna, a kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának vezető ápolója, Kócsóné Gutman Emese, a koraszülött részleg vezető ápolója, valamint Nagyné Szigeti Dóra PR menedzser.

A kórház vezetése egy emléklappal köszönte meg az Országos Mosoly Egyesületnek az átadott műszert.

Kövessen minket a Facebookon is!