Közélet 2014. június 12. 17:10 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

101 millió jut a nyári gyermekétkeztetésre

101 millió jut a nyári gyermekétkeztetésre
A rendelet lehetővé tette a települési önkormányzatok számára a szociális nyári gyermekétkeztetés megszervezését vissza nem térítendő támogatás pályázat útján történő igénylésével.

2014-ben Bács-Kiskun megyében több település kevesebb összegben pályázott, mint a megelőző években, ugyanakkor kevés kivétellel valamennyi település elnyerte az általa igényelt támogatást. 63 települési önkormányzat döntött úgy, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően az idei nyáron is megszervezi a szociális nyári gyermekétkeztetést, 4 település pedig újonnan vállalta fel ezen közszolgáltatás biztosítását. A pályázó települések közül 13 leghátrányosabb helyzetű, 23 település pedig hátrányos helyzetű besorolású.

A települési önkormányzatok pályázatát 101.258.080.- Ft nagyságrendben támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, melyből mintegy 4600 gyermek napi egyszeri melegétkeztetése biztosítható 2014. június 16. és 2014. augusztus 29. között, azonban várhatóan ennél több gyermek részesül majd ellátásban, részben az önkormányzatok által biztosított sajáterős finanszírozás révén, részben pedig a jogszabály által is lehetővé tett, részidős étkeztetés igénybevételével.

A megye városai közül Kiskunhalas igényelte és kapta meg a legnagyobb támogatást több mint 10 millió forint összegben, a kistelepülések közül pedig Madaras emelendő ki az általa elnyert mintegy 7 millió forint támogatással.

Kövessen minket a Facebookon is!