Helyi hírek 2014. június 13. 13:19 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció
E címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve a területi tűzmegelőzési bizottságok elnökei lesznek. A megyei bírálóbizottságot Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója vezeti majd, az országos bírálóbizottság elnöke pedig Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetője lesz.

A pályamunkákat négy kategóriában várják. A plakát műfajban készíthető A4-es méretű grafika vagy fotó, avagy weboldalakra tervezett banner is. Ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal – tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészítenie a versenybe nevezőnek, amely természetesen a tűzmegelőzés témáját népszerűsíti. A videós-filmes kategóriában ugyanezt várják a versenyzőktől a pályázat kiírói egy harminc másodperces kreatív film formájában.

További lehetőségek nyílnak a negyedik kategóriában – ittweblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással is lehet pályázni. A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével dönti el a sorrendet a zsűri. Díjazás: a bírálóbizottság kategóriánként 3-3 alkotást díjaz; az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is!

Beérkezési határidő: 2014. július 30.

Benyújtás módja: elektronikus úton a [email protected] e-mail címre, vagy postai úton a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság postacímére (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.).

A beérkezési határidő napján számított életkort vesszük figyelembe a résztvevőknél. Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, cím, születési dátum, e-mail cím, telefonszám. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell.

Eredményhirdetés: 2014. szeptember 15. (megyei), 2014. szeptember 30. (országos)

Nyerj a családodnak egy hétvégi nyaralást! Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a pályázók között egy darab két napos, 4 fő részére szóló balatonföldvári szállodai ellátást sorsol ki.

Kövessen minket a Facebookon is!