Helyi hírek 2017. május 17. 09:30

Félegyházán ülésezett a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete

Képgaléria
Félegyházán ülésezett a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete
Kiskunfélegyházán, a Szakmaközi Művelődési Házban tartotta meg elnökségi ülését a 2016-ban megalakult Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete. A 14 megye képviselői a roma közösségek aktuális gondjainak megoldásáról, a fiatalok képzési lehetőségeiről folytattak tanácskozást.

A megbeszélés során Ajtai Tibor egyesületi elnök azt hangsúlyozta, hogy el kell érni azt, hogy a roma fiatalok többsége húsz éven belül használható, a megélhetést biztosító szakmához, felkészültséghez juthasson. Véleménye szerint erre a cigány közösség is nyitott, hiszen a 2013-ban meghirdetett képzési programra Bács-Kiskun megyében 1260-an jelentkeztek. Többségük már állásban van, és nem közmunkásként éli mindennapjait.

Buza Flórián megyei elnök (a félegyházi kisebbségi önkormányzat vezetője) szintén a képzés fontosságáról beszélt. Elmondta, hogy Félegyházán az elmúlt években sikerült elérni, hogy csupán tíz körül van azoknak a fiatal romáknak a száma, akik még nem rendelkeznek általános iskolai végzettséggel.

s. r.   
 

Kövessen minket a Facebookon is!