Helyi hírek 2017. május 23. 12:40

Új, fontos eszközt kapott a kórház - videóval

Képgaléria
Új vérnyomásmérő monitorral vizsgálhatják ezentúl a legkisebbeket a kiskunfélegyházi kórház gyermekgyógyászati szakrendelésének orvosai, ápolói. A mindennapi diagnosztizáláshoz szükséges eszközt a K&H Private banking igazgatósága ajánlotta fel, akik már nyolcadik alkalommal csatlakoztak a K&H gyógyvarázs programhoz, így segítve a gyermekek mihamarabbi gyógyulását. Az új gyógyászati eszközt május 23-án adták át a kórházban.

Új vérnyomásmérő monitorral diagnosztizálhatják az egyik legelterjedtebb szív- és érrendszeri betegséget, a magas vérnyomást a kiskunfélegyházi Gyermekgyógyászati Szakrendelés orvosai és ápolói a K&H gyógyvarázs programnak és a K&H Private banking igazgatóságának köszönhetően. A tünetek korai felismerése döntő jelentőségű, hiszen a betegség olyan visszafordíthatatlan szövődményeket is okozhat, mint az érelmeszesedés vagy az agyvérzés. A vérnyomásmérő monitorral egyszerűen feltérképezhető a magas vérnyomásban veszélyeztetett túlsúlyos fiatalok állapota, és könnyedebben végezhető a legkisebbek vizsgálata is. Az eszköz így nemcsak a szakemberek munkáját könnyíti meg, hanem a korai felismerést is segíti.

Az új, korszerű műszer átadásakor Horváth István, a K&H Private banking igazgatóság vezetője elmondta: „ügyfeleink segítségével az elmúlt 8 évben több mint 4,2 millió forinttal járultunk hozzá a gyermekegészségügy fejlesztéséhez a K&H gyógyvarázs programon keresztül. Ezúttal olyan értéket teremthetünk, amely hosszú évekre hoz javulást mind a kórház, mind pedig a kis páciensek életében”

Dr. Fehérvári István arról számolt be, hogy a szakrendelés a térség több mint tízezer gyermekének konzultatív ellátását végzi. A serdülő korosztálynál gyakori az elhízás, az emelkedett vérnyomás. Ezen csoportokból a 24 órás vérnyomásmérő segítségével lehet kiszűrni a ténylegesen hypertoniás fiatalokat. A kiegészítő kisebb mandzsetta pedig lehetővé teszi a vizsgálat kiterjesztését a még fiatalabb korcsoportokra is .

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!