Gyenes Attila 2014. január 13. 07:15

Segítség a leégett háromkúti iskola újjáépítéséhez

Segítség a leégett háromkúti iskola újjáépítéséhez
Tavaly márciusban leégett a háromkúti iskola. A 160 lelket számláló erdélyi településen egy épületben volt az óvoda, az iskola és a művelődési ház, amely a lakodalmak, keresztelőknek adott helyet. Az egykori üzletből átalakított intézménybe 18 óvodás és 8 iskolás járt. Az épületet 2010-ben árvíz rongálta meg.

Gyenes Attila kiskunfélegyházi önkormányzati képviselő vállalta a város lakosaitól, vállalkozóitól, cégeitől érkező felajánlások koordinálását és kijuttatását az érintetteknek.

Sára Tibor, az újjáépítés kivitelezője eljuttatta a 2013. év végi állapot leírását.

Háromkúti iskola

Elvégzett munkálatok: beton alap, faanyag lekezelése, faráma felállítása, gerendák és szarufák felszerelése. Az elvégzett munkálatokba kifizetetlen maradt 16.400,00 ron

Elvégezni való munkálatok:  a tető és az oldalfalak bedeszkázása, tető bádogozása, mennyezet ledeszkázása, terasz rész kialakítása, csatornarendszer felszerelése, lambéria felszerelése, a fóliák felszerelése, kémények rakása, csempekályhák rakása, ajtók és ablakok beszerelése, tetőtér ledeszkázása, szigetelők berakása, gipszkarton felszerelése, üvegfal rakása, kiegyenlítő beton öntése, osb lemez felszerelése, vakolás, külső és belső festés, lakkozás, glettolás, padló és fali csempe rakás, vízszigetelés, hangszigetelés, lépcső kialakítása.

Meglévő anyagok: bádoglemez és a csatornarendszer.

Az elvégezni való munkadíj összege 119.300,00 ron (27.200.00 euro)

Anyag értéke 14.200,00 ron (3.210,00 euro) összeg ami az elvégezendő munkálatokhoz szükséges.

Az anyagok értéke nem tartalmazza a meglévő anyagok és a faanyagok (lambéria, deszka, terasz faanyag) értékét.

A felajánlási szándék jelzését Gyenes Attila képviselő várja.

Kövessen minket a Facebookon is!