Gazdaság 2017. július 8. 08:15

Másfél milliárd forintos beruházás Csongrád-Bokroson

Képgaléria
 Másfél milliárd forintos beruházás Csongrád-Bokroson
Még idén mintegy másfél milliárd forintos beruházást hajt végre a MARS Kisállateledel Gyártó Kft. Csongrád-Bokroson. A társaság új gyártósorokat telepít és 900 főre növeli munkatársai létszámát.

A bokrosi gyáregység 1993-as alapítása óta igazi sikertörténet a térségben. Az elmúlt húsz év folyamatos nagy volumenű fejlesztései, beruházásai a gyártócégek európai élvonalába emelik a MARS bokrosi gyárát. Most olyan újabb gyártósorok telepítését tervezi a cég, amelyeken a kisállateledel-gyártás legmagasabb minőségű termékeit, mint a Denta Stix vagy a Denta Flex fogják gyártani, melyek a kutyák fogállapotának javítását hivatottak segíteni.

A beruházás hatására 70 fővel bővül a munkatársak száma, így a MARS már 900 embernek biztosít közvetlenül biztos megélhetést a térségben. De nemcsak a saját munkatársi létszám nő, hanem fejlesztik a beszállítói kapacitást is, ezzel is további új munkahelyeket teremtve. A beruházás során a vállalat helyi munkaerőt vesz igénybe, számít a térségben található magas szintű mérnöki és kivitelezési szaktudásra is.

A Marsra jellemző erős vállalati kultúra, az 5 alapelv (minőség, felelősség, kölcsönösség, hatékonyság, szabadság) a mindennapi munka alapját képezi. A Mars vállalat nem dolgozókat, hanem munkatársakat foglalkoztat, és bátorítja őket arra, hogy saját ötleteikkel járuljanak hozzá a munkakörülmények folyamatos fejlesztéséhez.

– Tudatosan foglalkozunk a munkatársi elkötelezettséggel, idén már 14. alkalommal mérjük fel, hogy mennyire elégedettek munkatársaink és hol van lehetőség a jobbításra. Az előző évek eredményei azt bizonyítják, hogy az elkötelezettség évről évre egyre erősebb. A munkatársak szeretnek a MARS-nál dolgozni, mi pedig nekik köszönhetjük folyamatos sikereinket – mondta Szabó Gábor gyárigazgató.

Ez a magas fokú elkötelezettség nem csak Bokroson van jelen, hanem Európa-szerte, amelyet az is bizonyít, hogy a Mars két egymás után következő évben is – 2016 és 2017 – elnyerte az Európa legjobb multinacionális munkahelyének járó díjat. A több, mint százéves múlttal rendelkező vállalat, amely a mai napig családi tulajdonban van, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lehető legjobb munkakörnyezetet biztosítsa minden munkatárs számára.
 

Kövessen minket a Facebookon is!