Helyi hírek 2017. július 21. 12:30

Ne add fel!

Képgaléria
Ne add fel!
Ezzel a címmel rendezték meg július közepén Kiskunfélegyházán a Jehova tanúi három napos kongresszusát a városi sportcsarnokban. A rendezvényre több mint kétezer látogató érkezett Bács-, Békés-, és Csongrád megyéből, valamint a Vajdaságból.

A kongresszusnak azért adták ezt a címet, mert az embereket napjainkban nagyon sok olyan dolog éri, ami miatt elkeseredhetnek. Ezek közé tartoznak a gazdasági nehézségek, betegségek, időskori problémák, a világszerte kirobbanó háborúk és terrorista cselekmények. Ezért fontos mindenkiben erősíteni a Biblia üzenetét, hogy „Ne add fel!”.

A háromnapos kongresszuson ehhez a témakörhöz kapcsolódó előadások hangzottak el. A rangos előadók többek között arról szóltak, hogy ki kell tartani minden nehézség ellenére. Útmutatót adtak ahhoz is, hogy mire van szükség a kitartáshoz. Mondandójukat a természetben tapasztalható példákkal is alátámasztották – mondta el Erdélyi Szabolcs, a kongresszus sajtószóvivője.

Az előadássorozatot igyekeztek interaktívvá tenni. A nagy méretű kivetítőn sok, a témához kapcsolódó kisfilmet is levetítettek. Egy-egy ilyen kongresszusnak minden alkalommal különleges eseménye a keresztelkedés. A félegyházi eseményen több mint 20-an keresztelkedtek, köztük egy büntetésvégrehajtási intézményben raboskodó elítélt is, akit erre az alkalomra szabadságra engedtek – tette hozzá a szóvivő.

s. r.  

 

Kövessen minket a Facebookon is!