Helyi hírek 2017. július 26. 10:00

Félegyházi cserkészek az apostagi Kerületi Nagytáborban

Képgaléria
Félegyházi cserkészek az apostagi Kerületi Nagytáborban
Immáron harmadik alkalommal rendezték meg a VIII. cserkészkerület közös nyári táborát, ami a Bács-Kiskun megyében lévő cserkészcsapatok közös tábora volt július 7-e és 16-a között. Az eseményen 11 csapat 474 cserkésze vett részt. A félegyházi 871-es Szent Imre cserkészcsapatot 34-en képviselték. A tábor keretmeséjeként A Gyűrűk Ura története szolgált.

Az első nagytábort 2006-ban rendezték a kerület vezetői Gerecsén, a másodikat pedig 2010-ben Vöröstón. A harmadik alkalommal a cserkészkerület határain belül fekvő Dunamenti község, Apostag adott helyet a tábornak. Parancsnoka Szabó István piarista atya volt, helyettese Győri János, aki a kerület vezető tisztje.

A résztvevőket öt altáborban helyezték el, amelyek egy Középföldén élő népről lettek elnevezve. Így voltak törpök, emberek, erdőtündék, entek, és völgyzugolyi tündék. A tábor megnyitásakor belőlük alakult meg a Gyűrű Szövetsége. A félegyházi cserkészek a 2. altábort. a dusnoki 1808-as Don Bosco cserkészcsapattal megosztva alkották, és az emberek népét képviselték. Az altábor parancsnoka Mihalik Gábor, a dusnokiak csapatparancsnoka volt, míg az altáborparancsnok-helyettes Drozdik János, a félegyháziak csapatának csapatparancsnok helyettese volt.

Az első napon minden őrs felállította a sátrát, körletét, ahol a tábor ideje alatt lakhatott. A következő napokban a résztvevők érseki szentmisén vettek részt, de volt kézműveskedés, kenuzás a Dunán, esti táncház, éjszakai hadijáték, portyázás, számháború, és közösségépítő játék. A teljes tábor számára szerveztek méta-bajnokságot, altábori szinten pedig lelki program várta a fiatalokat. Hét új zöldnyakkendős cserkésszel bővült a félegyházi csapat. Minden nap fakutatív áhítattal, tornával, sátorrend ellenőrzéssel, zászlófelvonással és reggeli imádsággal kezdődött, az esték pedig tábortűzzel, esti imával, zászlólevonással és takarodóval végződtek. A félegyházi cserkészekre néhány szülő vállalta a főzést a tábor ideje alatt: Blazsevné Szabó Erika, Jankovszki Ferenc, és Jankovszkiné Dobó Anikó.

Lőrincz Dávid
871. Szent Imre Cserkészcsapat, Kiskunfélegyháza

 

Kövessen minket a Facebookon is!