Helyi hírek 2017. július 28. 07:30

Nagy siker az Ifjúsági Színjátszó és bűvésztábor gálaelőadásán

Képgaléria
Nagy siker az Ifjúsági Színjátszó és bűvésztábor gálaelőadásán
Ifjúsági Színjátszó és bűvésztábort szerveztek a gyerekeknek a Lakiteleki Népfőiskolán. A Kölcsey Ház ajtaját átlépve vidám gyermekek üdvözlete fogadta a betévedt látogatót, és már az első pillanatban rájött az ember, hogy egy különleges tábor helyszínén tartózkodik.

Zsonglőrlabdák, karikák és különféle kellékek röpködtek a levegőben egyre gyorsabban. Ám a fiatalok könnyedén kapkodták őket. Itt minden részvevőnek az volt a vágya, hogy a tábor végén elvarázsolhassa osztálytársait, barátait egy saját zsonglőr- vagy bűvészmutatvánnyal.

A zsonglőrködés mellett, amelyet Bosnyák Dániel vezetett, különféle trükköket tanulhattak meg Mr. Jupiter, azaz Molnár Gergely bűvész jóvoltából. Itt megszeretik a bűvészkedést – mondta Mr. Jupiter, majd hangsúlyozta, hogy a bűvészet véleménye szerint világhobbi. A táborban olyan mutatványokat, trükköket sajátíthatnak el, amelyeket később egy társaságban hasznosítani is tudnak – mondta a bűvész.

Szabados Zoltán színművész délelőttönként színészmesterséget és helyezetgyakorlatot tanított a résztvevőknek. A közös hanggyakorlat után megismerkedtek a beszédtechnika, a tárgy animáció és a mozgáskultúra alapjaival.

Kiderült, hogy a zsonglőrködés, a színjátszás és a bűvészmutatványok nagyon jól összeegyeztethetőek. Ezért a tábor végén A szomorú királykisasszony című népmesét vittek színpadra a résztvevők, amelyben bemutatták mindazt, amit a táborban tanultak. A kézműves foglalkozásokon saját maguk készítették el a díszleteket: koronát, süveget, lepelt és mindent, ami a színdarabhoz szükséges volt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!