Helyi hírek 2017. augusztus 2. 07:30

Jaj, úgy élvezem én a strandot!

Képgaléria
Jaj, úgy élvezem én a strandot!
Kedvez az idei nyár a strandolás szerelmeseinek. A félegyházi fürdő növekvő látogatottságát azonban nem csak ennek köszönheti. Az elmúlt időszak fejlesztései nyomán 30 százalékkal megnőtt a forgalom, a megújult uszoda és strand visszacsábította a félegyháziakat és egyre népszerűbb a térség más városaiból érkező vendégek körében is.

A másfél hektáros gondozott zöldfelület, a test panaszaira jótékony termálvíz, a gyermekek számára kialakított játszósarok, a folyamatosan kiváló vízminőség és a korszerű, esztétikus körülmények a jó ár-érték aránnyal párosulva ide vonzzák a családokat, a fiatalokat és a nyugdíjasokat is. Ritkaság számba megy az is, hogy itt a belépő árában benne foglaltatik a finn lávaköves szauna és a gőzkabin használata is – tudtuk meg Kelemen Józseftől, a Félegyházi Termál Parkfürdő vezetőjétől, akivel az elmúlt időszak fejlesztéseit vettük számba.

– Fürdőlátogatóinktól rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, a vendégek értékelik az új öltözőtérben a kulturált körülményeket. A feltételek minden igényt kielégítenek: kabinos öltözők, 250 darab öltözőszekrény, nagyteljesítményű hajszárítók, pelenkázó asztal áll rendelkezésre, megfelelő számú mosdóval, WC-vel és zuhanyzóval. A külső részen megújult a térburkolat, új kandelábereket helyeztünk el, korszerűsítettük a kültéri férfi-női mosdót és kulturáltabbá tettük a kinti öltözőket. Maga az épület amellett, hogy új megjelenést kapott, a 20 centis hőszigetelés, a nyílászáró cserék és a padlófűtés kapcsán energiatakarékosabb lett, ezzel párhuzamosan megtörtént a korszerű szellőzőrendszer és az új gépház kialakítása is. Folyamatos a szépítés, területrendezés. A fenntartási munkálatokban a KVI kertészei vannak segítségünkre. A füvesítést, fásítást ősszel folytatjuk.

A fürdővezető elmondta azt is, hogy a strandszezon kezdetére új csúszdákat kapott a gyermekmedence, megtörtént a kültéri vízforgatós medencék szűrőtartályainak felújítása és a szűrőtöltetek cseréje, szeptemberben pedig ugyanezt a vízminőséget tovább javító beruházást elvégzik a beltéri vízforgatós medencénknél is.

Mostanra a kialakított üzlethelyiségek is maradéktalanul bérlőre találtak, színvonalas egészségmegőrzéssel és szépségápolással kapcsolatos szolgáltatásokat kínálva. A volt Atlasz helyén például fitneszterem nyílik, a tervek szerint már szeptemberben. Közkedvelt a megjelenésében és választékában egyaránt megújult strandbüfé is.

T. T.

Fotó: Hájas Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!