Helyi hírek 2017. augusztus 16. 12:30

400 millió forintos pályázati forrásból épül meg az új óvoda

Képgaléria
400 millió forintos pályázati forrásból épül meg az új óvoda
Mint arról korábban már beszámoltunk, 400 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból új napköziotthonos óvoda épül Kiskunfélegyházán. A beruházást az a nyertes pályázat teszi lehetővé, amelyet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nyújtott be a TOP-1.4.1-15 azonosítószámú „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívásra.

Az új óvodaépület a Móra Ferenc u. 2. szám alatt, a belváros legnagyobb területű óvodai célra hasznosított telkén épül fel. Az új épület 4 csoportszobában 105 gyermek óvodai elhelyezését szolgálja. 2-2 csoportszobához öltöző és mosdó-WC helyiség is épül. A csoportszobához tartozik egy általános szertár, és különböző foglalkozásoknak ad teret az egyéni fejlesztő, a logopédiai foglalkoztató és a többcélú nagyterem. Ez utóbbi egyúttal a tornaszobaként is funkcionál majd, amit nagyban megkönnyít a hozzá csatlakozó sportszertár. Az irodák, teakonyha és melegítőkonyha mellett lesz elkülönítő helyiség a beteg gyermekek számára, külön szociális helyiség a személyzetnek és a vendégeknek, továbbá akadálymentes mosdó-WC helyiség.

Az épület működéséhez, működtetéséhez gépészeti terek, általános raktár és karbantartó helyiség tartozik. Csoportszobánként lesz terasz és játszóudvar, a korosztálynak megfelelő játékokkal felszerelve. A projekt infrastrukturális fejlesztést, valamint eszközbeszerzést, így bútorok, óvodai játékok, fejlesztőeszközök vásárlását is tartalmazza. A projekt várható befejezése: 2018. augusztus 31.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében, európai uniós támogatással valósul meg.
 

Kövessen minket a Facebookon is!