Kitekintő 2014. június 23. 16:45 Forrás: hir24.hu

Százezreket spórolhat a hitelén

Százezreket spórolhat a hitelén
Mivel az új hitelek jóval olcsóbbak lehetnek, mint a régebbiek, érdemes lehet utóbbiakat lecserélni.

Tény, hogy miközben az új hitelek kamata jócskán leesett, addig a régieké csak viszonylag visszafogottan csökkent. Ami nem túl igazságos dolog, de az adós változtathat rajta – átáraztathatja a hitelét. Amiben azért van némi kockázat, de talán most kevesebb, mint korábban.

400 milliárd forintnyi lehet a drága hitel Az azenpenzem.hu a témával foglalkozó cikkében azt is kiderítette, hogy mintegy 65-70 ezer adósnál úgy 400 milliárd forintnyi olyan hitel van még kint (forint, deviza), amely lehetne olcsóbb is. Konkrét példákon végzett számításaik szerint forinthitelnél évi 480-600 ezer forintnyit takaríthat meg, aki rászánja magát a váltásra. Devizahitelnél pedig nagyjából 72-192 ezer forint közötti mínuszra számíthat éves szinten a törlesztésnél.

Az általuk megkérdezett szakértő szerint például a végtörlesztéshez felvett forinthiteleket mindenképpen érdemes lehet kiváltani. Aki a váltáson gondolkodik, az a mérlegnél mindenképpen vegye számításba az előtörlesztési díjat és az új hitelhez kapcsolódó költségeket is. S kérdés lehet persze az is, hogy az alacsony kamat meddig tart, kitart-e a futamidő végéig.

Kövessen minket a Facebookon is!