Helyi hírek 2017. szeptember 25. 18:50

Hosszú távú tervekről hozott döntést a városüzemeltetési bizottság

Képgaléria
Hosszú távú tervekről hozott döntést a városüzemeltetési bizottság
A városüzemeltetési bizottság szeptember 25-ei ülésén megvitatta és a testületnek elfogadásra javasolta a város ivóvíz és szennyvízelvezetési-, beruházási-, fejlesztési tervre vonatkozó hosszú távú programot. A 2023-ig tartó Gördülő Fejlesztési Terv alappilléreit a BÁCSVÍZ Zrt. szakembereivel közösen dolgozták ki, figyelembe véve a lakossági igényeket is. Az ülésen a bizottsági tagok támogatták a Környezeti Fenntarthatósági Tervet és programot is.

A kidolgozott program alapgondolata a fenntartható fejlődés, az életminőség és az emberi egészség környezeti feltételeinek a javítása. Emellett megfogalmazódik a természeti értékek és erőforrások védelmének és fenntartható használatának, az erőforrás-takarékosság javítása, a gazdaság zöldítésének fontossága is.

A települési fenntarthatósági tervben rövid, közép- és hosszú távú stratégiai célokat határoznak meg, amely figyelembe veszi a helyi rendeletek korlátait, felkészül a nyilvánosságra hozott eredmények felülvizsgálatára (monitoring) és igazodik a fenntarthatóság távlati célrendszeréhez. Segíti továbbá a helyi lakosság, a politikai és üzleti döntéshozók környezettudatosságának fejlődését, biztosítja nélkülözhetetlen együttműködésük feltételrendszerét.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!