Blog 2014. június 26. 11:35

Kitört a nyári szünet! Tegyünk valamit a lakótelepi gyerekekért!

Kitört a nyári szünet! Tegyünk valamit a lakótelepi gyerekekért!
A régebbi időkben, amikor még volt valódi közoktatás, és volt szociális érzék is a kormány tagjaiban. No akkor régen volt, hogy nyáron azon gyerekek számára, akiknek végképp megoldatlan volt a nyári felügyelete, egy-egy iskola egésznapos foglalkozást szervezett. Volt úgy, hogy egész nyáron, de volt olyan is, hogy a fele időre. Az iskolában pedagógusok vettek részt a foglalkoztatásban, a szabadidejükben / nagyon kevés pénzért/ a szakszerű elfoglaltságok szervezésében. Mostanában a fent említett okok miatt nincs már ilyen.

A Petőfi lakótelep kényszerűen otthon maradó anyukái június 16-án egy napra megszervezték, hogy mégiscsak legyen felügyelet. Németi Hajnalka, aki két kisgyerekével maradt otthon, a lakótelepen élő sorstársaival összefogva/ a KLIK engedélyével/ egy napra a Darvas iskola udvarán foglalkoztatót szerveztek a Petőfi Lakótelepen élő gyerekeknek. Köszönjük a támogatást, az udvart J a KLIK és a Darvas iskola vezetőinek, a Félegyházi Kenyérgyár vezetőinek a kakaós csigát, Bánáti-Molnár Emesének az arcfestéshez a segítséget.

A Foglalkoztatás politika-mentes. A foglalkozások helyszínén semelyik párt sem szerepelteti látható és hallható formában magát.  A gyerekeink nem politizálnak. Számukra a szórakoztató foglalkoztatás a fontos. A kezdeményezést a helyi képviselő is támogatja. Szeretnék, ha a jövőre további támogatókkal is kiegészülne a jelenlegi támogatók köre. Ha ez így lesz, talán több napra is és még több gyereknek lehetne biztosítani a biztonságos és ingyenes nyári elfoglaltságot.

Nagy Lajos
DK BKM4 elnök

Fotó: illusztráció

Kövessen minket a Facebookon is!