Kitekintő 2014. június 27. 12:29 Forrás: baon.hu

Értékőrző táborban a diákok

Értékőrző táborban a diákok
Ez már a tizenhetedik alkalom, amikor értékőrző tábort szerveznek Tiszaalpáron.

Harminc általános iskolás, és négy középiskolás vett részt az egyhetes munkában. Ebben az évben nem a falu területét, hanem az iskola környékét tették rendbe a gyerekek. Minden tanulónak valamilyen fűszer-, vagy gyógynövényről kellett beszámolnia a tábor folyamán. Már vannak olyan diákok, akik elmondták, hogy a választott gyógynövényből mit lehet készíteni. Egy listából kellett kiválasztani azt, hogy ki melyik növényről beszélt. Sokat segített  a gyerekeknek az, hogy a tavaszköszöntő versenyen ezzel már foglalkoztak. A hetedikes, nyolcadikos diákok nagyon felkészültek, ők segítenek a kisebbeknek - mondta dr. Halász Mátyásné pedagógus, a tábor vezetője.

Az első napon délelőtt az iskola belső takarításában vettek részt, délután pedig szemetet szedtek a település központjában és az emlékműveknél. Hiába folyik folyamatos takarítás a községben, mégis sikerült három zsák szemetet összeszedni. Kedden délelőtt az iskolakertet, a fűszer- és gyógynövénykertet, valamint a komposztálót tették rendbe. Délután Lendvai Mária a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa játékos vetélkedőt tartott a gyógy- és fűszernövényekből.

A hét folyamán a gyerekek kirándultak Kecskemétre, megnézéik a vadasparkot, az arborétumot és a Rendek tanyát, ahol a biogazdálkodásról is kaptak tájékoztatást a tanulók. A tábort az önkormányzat, a szülői munkaközösség, valamint a diákönkormányzat is támogatta.

Fotó: Szentirmay Tamás

Kövessen minket a Facebookon is!