Helyi hírek 2014. június 28. 10:05

Izegnek-mozognak és csobbannak

Képgaléria
Izegnek-mozognak és csobbannak
Csak a fejük látszott ki a vízből, de örömmel pózoltak a kamera előtt a zöldsapkás táborlakók

Hat turnusban, váltásonként hétfőtől-péntekig lubickolhatnak azok a gyerekek, akik az Izgő-Mozgó Kölyökklub úszótáborát választják.

– Reggeli tornával indul a nap, ezen túl csak néhány kötött eleme van a napirendünknek, mint a tízóraira elfogyasztott félegyházi péksütemény és félegyházi tej, a menü-ebéd, valamint az ebédet követő szieszta – mondta el a Közlönynek Kis Virág táborvezető. – A többi programot nagyban befolyásolja az időjárás, ám minden eshetőségre felkészültünk. A hangsúlyt az úszásra és a különféle vízi játékokra helyeztük, a kezdőknek megtanítjuk, a haladók versenyeken vesznek részt, és ha kint nem megfelelő az időjárás, akkor beköltözünk az uszodába. Az erős napsugárzás elől is behúzódunk. A zöldsapkások a mi gyerekeink.

Állandó mozgásban vannak a zöld sapkák.

– Alig várják az alkalmat, amikor bemehetnek a medencébe, ám nem ázhatnak reggeltől estig, ezért felállítottuk a trambulint, a pingpongasztalt és a csocsót, s ha kell, bevetjük az egyesület teljes játék- és tornaszerkészletét. Mert nem várjuk el az 5-13 éves korcsoporttól, hogy egyhelyben ücsörögjön. Kivéve az ebéd utáni időszakot, amikor teli hassal nem ugrálunk a medencébe, hanem pihenésképpen kártyajátékokat tanulunk, és legózni lehet.

Ez a tízedik év. Gondolom, ennyi idő alatt sok gyerek szerzett felejthetetlen élményeket az úszótáborban.

– Korlátozott a létszám egy-egy táborban, mert minden egyes gyerek teljes és állandó figyelmet igényel. Ennek ellenére nem lehet megszorozni a turnusokat a létszámmal, mert sok a visszatérő, törzstáborozó. Ők kedvezményt kapnak, ahogy azok is, akik egy családból többen jönnek. A táborok befejezéseként záróvacsorát tartunk a szülőknek.

Minden év egy kicsit más. Mi az idei különlegesség?

– Lesz egy itt-alvós táborunk, igazi sátortábor a párolgó vízfelületek közelében, szokatlan klímában, éjszakai játékokkal, zseblámpás kalandokkal.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!