Helyi hírek 2014. június 29. 13:40 Forrás: Objektív Hírügynökség

763-ra változik a mobilparkolás hívószáma

763-ra változik a mobilparkolás hívószáma
Az egész országban egységesen 763-ra változik az SMS és a telefonhívás alapú, úgynevezett ad-hoc közterületi mobilparkolás hívószáma július 1-jétől. Az új rendszernek köszönhetően a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén lesz elérhető a szolgáltatás – tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az autósok július 1-től hét közterületi mobilparkolást kínáló szolgáltatón keresztül tudnak díjfizetést kezdeményezni. A három mobilszolgáltatón keresztül továbbra is elérhető lesz a népszerű, mobilegyenleg terhére történő, SMS- és telefonhívás alapú, úgynevezett ad hoc mobilparkolás, a közös behívószám azonban 810-ről 763-ra változik.

A 810-es számon próbálkozó autósok SMS-ben kapnak értesítést arról, hogy a szolgáltatás ott már nem érhető el, és az ad-hoc mobilparkolást a 20/30/70 763 xxxx (változatlan parkolási zóna szám) számon indíthatják el. A rendszer éles indulásáig az ország mintegy 13 ezer, főképp a parkolóautomatákra kihelyezett tájékoztató matricáját kicserélik, az új feliratokon minden mobilparkolási szolgáltató elérhetősége megtalálható lesz.

A szaktárca ismételten felhívja az autósok figyelmét arra, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez nem csatlakozott szolgáltatók – ilyen pl. az EME Zrt. – a törvényi szabályozás szerint a továbbiakban nem nyújthatnak közterületi mobilparkolási szolgáltatást. Szerződött és regisztrált ügyfeleiknek ezért még időben érdemes másik mobilparkolási szolgáltató partnert választaniuk.

Kövessen minket a Facebookon is!