Helyi hírek 2014. június 29. 16:30 Forrás: baon.hu

Kacsákat osztott a karitász

Kacsákat osztott a karitász
Ezerötszáz napos kacsát osztottak szét a rászorulók között Kiskunfélegyházán a katolikus karitász csoportjai. A sárga apróságokat nagy örömmel és kamillateával várták a félegyházi családok.

A megyében több településen is volt hasonló kacsaosztás – tudtuk meg Szántó Ambrustól, a megyei karitász igazgatójától. Kecskeméten 1200, Helvécián 200, Mélykúton 250, Csávolyon pedig 200 darab kiskacsát osztottak szét a rászoruló családok között. A baromfikat a Bács-Kiskun megyei karitász szervezetnek a kelebiai Kel-Feder Zrt. ajánlotta fel.



A megyei karitász vezetőségének felhívásához csatlakozott a félegyházi Sarlós Boldogasszony és Szent István Plébánia karitász csoportja is – tájékoztatott Feketéné Csányi Ida, az Ótemplom karitász csoportjának vezetője. Elmondta, előzetes felmérést végeztek a rászoruló családok közül, hogy hol tudják fogadni és gondozni a kiskacsákat, amik ezért főként külterületen élőkhöz kerültek. Maximum húsz kacsa jutott egy családhoz, így csaknem nyolcvan helyre szállítottak a napos baromfikból. A kiszállításban a félegyházi mezőőrök és tanyagondnokok is segítettek. Mivel nekik nagyobb rálátásuk van a külterületen élőkre, abban is a karitász segítségére voltak, hogy a megfelelő helyre kerüljenek a jószágok.

A katolikus karitásznál egyébként még soha nem volt hasonló kiskacsa adományozás, sőt másfajta állatot sem ajándékoztak még. Főként élelmiszer- és ruhaadományokkal segítik rendszeresen a rászoruló családokat – fűzte hozzá Feketéné Csányi Ida.

Kövessen minket a Facebookon is!