Helyi hírek 2017. október 29. 11:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi harmincadik vasárnap - 2017. október 29.

Fotó: Fantoly Márton

1. Ezen a hétvégén áttértünk a téli időszámításra, de ez nem érinti a templom miserendjét.

2. Sírszentelések lesznek most vasárnap és november 1-jén, szerdán délután 2 órától a Felsőtemetőben, 3 órától az Alsótemetőben. Kérik, hogy akik szeretnék sírjaikat megszenteltetni, a plébánián jelentkezzenek.

3. Mindenszentek napja kötelező, parancsolt ünnep, ezért november 1-jén, szerdán reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 6-kor lesz szentmise. Az esti 6 órai szentmisét az elhunytakért ajánlják fel.

4. November 2-án, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

5. Énekelni és zenélni tudó gyerekekből zenekart és kórust szerveznek. Az első próba november 3-án, pénteken este ½ 6-kor lesz a templomban.

6. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tisztelettel hívja a nyugdíjasokat október 30-án, hétfőn délután 5 órára a Móra Ferenc Művelődési Központba a „Nyugdíjas akták” című bűnügyi komédia bemutatójára. A tanulságos történetek megtekintése segíthet megelőzni a nyugdíjasok sérelmére elkövetett bűncselekményeket. Mindenkit szeretettel várnak.

7. Ifjúsági hittan lesz a megbérmáltaknak pénteken este 7 órakor a plébánián.

8. November 4-én, szombaton egyházközségi zarándoklatot szerveznek Bátára, a Szent Vér Templomhoz. Indulás reggel 7 órakor a plébánia előtti parkolóból. Az ellátásról mindenki maga gondoskodik.

9. Egyházmegyei ifjúsági találkozó lesz november 4-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Érdeklődni és jelentkezni lehet József atyánál.

10. Lejár az egyházközségi képviselő-testület megbízatása. Az új testület összetételére a hívek az újságos asztalon lévő jelölőlapon adhatják le ajánlásaikat november 5-én, vasárnap estig az ott lévő dobozba.

11. Az egyházközség képviselő-testülete november 6-án, hétfőn este gyűlést tart a plébánián. Akik nem kapták meg e-mailben a meghívót, vegyék át sekrestyében.

12. Hittanos találkozó lesz Baján, november 11-én, szombaton felső tagozatosok részére. Kérik, hogy a felsősök tájékoztatás céljából maradjanak a templomban a szentmise után.

13. Jövő évi kalendáriumok, fali naptárak vásárolhatóak a sekrestyében és plébánián.



 

Kövessen minket a Facebookon is!