Helyi hírek 2017. október 29. 11:00

Makettek sokasága ejti ámulatba a művelődési központ dísztermében a látogatókat

Képgaléria
Makettek sokasága ejti ámulatba a művelődési központ dísztermében a látogatókat
Makettkiállítás és látványmakettezés várta az érdeklődőket október 28-án és 29-én a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében. Repülőket, harckocsikat, különböző autókat, építményeket, érdekes figurákat, vasúti és mozdony maketteket is láthattak a felnőttek és gyerekek a kiállításon. Emellett a makettek mesterei a helyszínen bemutatták, bemutatják a makettkészítés fortélyait, és aki kedvet kap hozzá, ki is próbálhatja ezt a sok figyelmet és türelmet igénylő alkotó munkát. A kiállítás még vasárnap is látogatható 15 óráig.

Katona István, a helyi makettezők klubvezetője elmondta, hogy a negyedik éve megrendezett kiállítással és bemutatóval a makettezés népszerűsítése is céljuk. Nagyon sok látogató később kedvet kap ehhez a hobbi tevékenységhez, sőt többen a klubhoz is csatlakoznak.

A kiállításra az ország minden részéről érkeztek makettező klubok, akiknek tagjai külön-külön egy kis laboratóriumot alakítottak ki. Itt bemutatják, hogy milyen maketteket készítenek, és hogy milyen anyagok, eszközök kellenek ehhez. Szívesen adnak tájékoztatást minden érdeklődő kérdésére, sőt lehetőséget biztosítanak arra is, hogy kipróbálhassák a makettépítést.

Egyben a két napos találkozó szakmai továbbképzés is a makettező klubok számára - mondta el a főszervező. Hiszen ezen a találkozón a műfaj megszállottjai kicserélik tapasztalataikat, tájékoztatják egymást az új anyagokról, eljárási lehetőségekről.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!