Helyi hírek 2017. november 2. 17:30

A römi egy kulturált, társasági kártyajáték

Képgaléria
A römi egy kulturált, társasági kártyajáték
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Desperado Römibajnokságot. A verseny kedvelt a kártyások között, amit az is jelez, hogy az ország különböző részéről, többek között Budapestről, Hódmezővásárhelyről Pécelről és Pilisszántóról is érkeztek versenyzők. Október végén 36-an ültek asztalhoz, hogy megmérettessék tudásukat, szerencséjüket.

A verseny alapítója és szervezője Lajos György elmondta, hogy a römi egy kulturált, társasági kártyajáték. Akik ide járnak az ország különböző pontjairól, a kártyajátékot és a közösséget szeretik. Legtöbben évről-évre eljönnek, mindenki barátként üdvözli vetélytársait. A römi nem hazárdjáték, éppen ezért a versenyeken sok hölgy is indul. A férfiak kellő tisztelettel is fogadják őket, mert rendre kiderül, hogy kiváló kártyások, és sokszor végeznek az élen. A Desperado Römibajnokság egyben felkészülés is mindenki számára a további versenyekre.

A XVI. Desperado Römibajnokság végeredménye:

Első helyezett Lajos Róbert (Kiskunfélegyháza), második Fazekas Imréné (Kiskunfélegyháza), harmadik Illés László (Kiskunfélegyháza), negyedik Szalai József (Hódmezővásárhely).

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!