Helyi hírek 2017. október 31. 15:30

A Nemzeti Színházban is sikert aratott a PG színjátszó csoportja

Képgaléria
A Nemzeti Színházban is sikert aratott a PG színjátszó csoportja
Nagyon megtisztelő felkérést kapott ez év áprilisában a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG tagintézményének Karinthy színjátszó csoportja. Lehetőséget kaptak arra, hogy október 6-án, a budapesti Nemzeti Színházban bemutassák Révész Tamás 12. D osztályos tanuló Turonensis c. drámáját Andrásiné Czirle Katalin tanárnő rendezésében, a Katolikus Pedagógiai Intézet 20 éves jubileumára rendezett gálán.

A dráma saját kategóriájában első helyezést ért el a Katolikus Pedagógiai Intézet Szent Márton évre kiírt drámapályázatán. Ez a különleges alkalom és lehetőség megmutatta, hogy az iskola – műszaki-, informatikai profilja mellett – humán vonalon is ott van a legjobbak között, megállja a helyét, akár a színjátszás területén is.

Martinus Turonensis – azaz Szent Márton – ebben a sajátságos drámában egy Istent és önmagát kereső, mai fiatal, akinek meg kell küzdenie önmaga mellett az őt körülvevő környezettel, a mindennapok kihívásaival, múltjával. 

Az október 6-ai bemutató különleges és maradandó élmény volt mindenkinek, aki akár résztvevőként, vagy az előadás nézőjeként jelen volt. A legutóbbi színpadra állítás különlegességét az adta, hogy lehetőség volt a Nemzeti Színház technikai apparátusát használni, és az előadóknak segítségükre voltak a színház munkatársai is. Kihívás volt, hogy egy sokkalta nagyobb színpadot kellett „belakniuk” a szereplőknek, ahhoz képest, amit a színjátszó csoport egyébként a mindennapokban használ. 

Összességében elmondható, hogy mind a bemutató, mind a felkészülés olyan élmény volt, amely egy életre meghatározó marad azok számára, aki ennek így, vagy úgy részesei voltak.

Fotók: Szabó Judit, Merényi Zita és Tarjányi Bence

 

Kövessen minket a Facebookon is!