Helyi hírek 2017. november 16. 15:30

Körkérdés: Mikor kezd el készülődni karácsonyra?

Képgaléria
Körkérdés: Mikor kezd el készülődni karácsonyra?
Az elmúlt években, évtizedekben egyre nagyobb hangsúlyt kap a karácsonyhoz kapcsolódó ünnepi készülődés a multikulturális társadalomban. A boltok, hipermarketek karácsonyi akciói már novemberben megjelennek, az ünnepi dizájn nagyban befolyásolhatja az átlagember vásárlási szokásait.

Patai Ferenc (78)
Időben elkezdek készülődni az ünnepre, december elején beszerzem az ajándékokat. Karácsonyfa minden évben van, családi körben ünneplünk. A hagyományos karácsonyi menü és a sütemények mellett disznót is vágunk. Az ajándékoknak jelképes erejük van, elsősorban az unokákat lepjük meg apróságokkal. Ami fontos, azt megvesszük, fölösleges dolgokra nem költünk.


Csontos Piroska (23)
Szeretem a karácsonyt és az ehhez kapcsolódó készülődést. Nem hagyom az utolsó pillanatokra az ajándékvásárlást, az ünnepi hangulatot sem tartom korainak a hipermarketekben, van időm nézelődni, kiválasztani a megfelelő ajándékokat. Családdal töltöm az ünnepeket, mellettük az edzőmnek és a barátaimnak veszek ajándékokat. Nem az értékük számít, hanem hogy szeretettel adjuk.


Kovács Ernő (53)
A karácsonyi reklámokkal jelentősen befolyásolhatók a vásárlási szokások, minél korábban megjelenik az ünnepi kínálat, annál hamarabb elkezdünk vásárolni. Nem hamarkodom el a készülődést, az utolsó pillanatokra hagyom a vásárlást. A hipermarketeket sem sűrűn keresem fel, hagyományosan ünneplem a karácsonyt. A mi időnkben még másképp teltek az ünnepek, megvolt szabva, hogy mikor lehetett szaloncukrot venni és a narancs is csak néhány nappal karácsony előtt került a boltokba. Ma már ez másképp működik, a modernkori társadalomban bármikor bármihez hozzá lehet jutni.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!