Helyi hírek 2017. november 14. 11:30

Szép összefogással kerül a főtérre a város karácsonyfája

Képgaléria
Szép összefogással kerül a főtérre a város karácsonyfája
Korábban felhívásban kértük a félegyháziakat: segítsenek megtalálni a város 2017-es karácsonyfáját. Rengeteg ötlet, javaslat, felajánlás érkezett. A tucatnál is több helyszínt lapunk munkatársa is végigjárta a zsűri tagjaival, akik számos szempont alapján választották ki a dr. Fehérvári István rendelőjének udvarán álló, csodálatosan szép nordmann fenyőt, amely igen kalandos utat tesz meg, mielőtt rákerülnek az ünnepi díszek és fények.

Dr. Fehérvári István köztiszteletben álló gyermekorvos 1948-ban abba a félegyházi házba született, amelynek udvarán ma a fa áll. Saját kezével ültette úgy 35 ével ezelőtt - édesanyja örömére - az akkor egy méter körüli facsemetét két ezüstfenyő és tuják társaságába. A különleges szépségű fenyő mostanra hatalmasra nőtt, Fehérvári doktor pedig szeretné ezt a látványt megosztani az egész várossal. Két évvel ezelőtt ajánlotta fel először: legyen ez a fa ami egész Félegyháza számára lehetőséget nyújt az esztendő legszebb ünnepe kapcsán a közösségi élményre. Azonban a kiemeléséhez egy különleges emelőeszközre van szükség, ami akkor még nem állt rendelkezésre. Idén azonban a VÉPFU Kft. jóvoltából a kiemelés megoldható. Így eshetett a választás erre a fára, amit a tervek szerint november 27-én, a háztető fölött emelnek ki az udvarról.

–  Örömmel kísérem figyelemmel a város felgyorsult fejlődését, az elmúlt években a közösségi életben tapasztalt sokszínűséget és gazdagságot. A városvezetés munkájához, a szépüléshez és az itt élők életminőségének javításához magam is szeretnék hozzájárulni a rendelkezésemre álló eszközökkel, a munkámon felül is. Ennek egy szívemhez közelálló módja a társadalmi felelősségvállalás. Az önkormányzat tevékenységének megbecsülése és a közösségi érdek szolgálata jegyében ajánlom fel ezt a fát, amely a magam és a családom számára különösen értékes, hiszen évtizedeken keresztül az életünk része, néma „szemtanúja” volt. Szívből kívánom, hogy hozzon békés, áldott karácsonyt Félegyháza minden otthonába! – mondta el dr. Fehérvári István.

A város fájának útját Fehérvári doktor udvaráról Kiskunfélegyháza főteréig lapunk végigkíséri.

A félegyházi önkormányzat ezúton köszönetét fejezi ki az alábbiaknak, akik fenyőfájuk felajánlásával kívántak hozzájárulni a város szebb karácsonyához: Gémes Lászlóné, Antal János, Tóth Károly, Tóth Károly, Jéga Zoltán, László Mihály, Rácz Tibor, Czinegéné Kürtösi Erzsébet, Toldi Tibor, Pesti Imre, Fazekas István, Vizi Jánosné, Herédi Szabó Péter, Darázs Ferencné, Fricska István.

Fotók: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!