Helyi hírek 2017. november 13. 20:25

Horváth Tamást jelöli az MSZP a 4. választókerület országgyűlési képviselőjének

Képgaléria
Horváth Tamást jelöli az MSZP a 4. választókerület országgyűlési képviselőjének
Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt elnökségének tagja, az európai szocialisták nőszervezetének elnöke és Horváth Tamás, a párt helyi szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót november 10-én aktuális országos és helyi kérdésekről. A tájékoztatón bejelentették, hogy a párt országos megyei és helyi vezetésének egyetértésével, a 2018-as országgyűlési képviselőválasztáson Horváth Tamást jelölik országgyűlési képviselőnek.

A sajtótájékoztatón Horváth Tamás kifejtette, hogy a szocialisták nem olyan országot szeretnének, amelyben időről-időre, hónapról-hónapra a magyar kormánypárt levélben kéri ki a véleményét a honpolgároknak. Véleménye szerint ezzel a típusú kommunikációval országunk jelenlegi vezetősége elülteti a félelmet és a gyűlöletet a magyar társadalomban. A szocialisták szerint Magyarország szolidáris és a választási kampány kapcsán is ehhez mérten próbálnak olyan témákat előtérbe helyezni, ami a hétköznapi emberek mindennapi életével foglalkozik. Például az egészségügyben, illetve szociális szférában dolgozók problémáival, a női munkaerő hátrányos helyzetével a munkaerő piacon.

Ez azért is fontos téma, mert a félegyházi képviselő-testületben november 9-én döntöttek egy pályázatról, amelyben a szociális szférában dolgozók béremeléséről, bérkiegészítéséről kell pályázni. Véleménye szerint nevetséges az, hogy pályázni kell erről, hiszen létminimumon élnek az ágazatban dolgozók. A megoldást az jelentené, ha a tisztességes bérek mellé kevesebb járulékot kellene fizetnie a köz- és a munkáltatói szférában – tette hozzá Horváth Tamás.

Gurmai Zita arról szólt, hogy látható Félegyházán is, miként tette a Fidesz padlóra a kiskunfélegyházi kórházat. Az a szomorú, hogy ez nem egyedi eset. Nagykőrösön például két héttel ezelőtt tüntetés zajlott, mert a nőgyógyászati ellátást próbálták felszámolni. Magyarországon sajnos lassan minden ember azt tapasztalja, hogy a Fidesz megszünteti a közegészségügyi ellátást. Bezárnak az osztályok, kevés az orvos, kevés a nővér, nincs ehető étel a kórházakban. Ma már a fideszes minisztériumok is elismerik, hogy 1 év alatt 32 ezer gyógyítható ember azért hal, mert nem kap a XXI. századnak megfelelő színvonalú ellátást. Naponta 2 orvos és 3 nővér hagyja ott az egészségügyet. Ha a Magyar Szocialista Párt kerül kormányra, akkor visszaadják az egészségügynek azt a pénzt, melyet a Fidesz ellopott tőle, mert meggyőződésük, hogy nem stadionokra, hanem jól felszerelt rendelőkre, kórházakra, korszerű műszerekre és jól megfizetett orvosokra, nővérekre van szükség.

– Az MSZP nőtagozata segítségével idén is beindítjuk a „Segítsünk” akciót, mert tapasztaljuk, hogy egyre inkább fogytán a lehetőségük az embereknek személyes dolgaik beszerzésére. Sokaknak gondot jelenthet többek között a takaró, a WC papír, a fogkrém és fogkefe beszerzése is. Éppen ezért alapvető termékeket gyűjtünk, amelyeket eljuttatunk a rászorulóknak – tette hozzá Gurmai Zita.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!