Helyi hírek 2017. november 16. 13:30

Székelyudvarhelyről érkezett az alapítvány önkéntese

Képgaléria
 Székelyudvarhelyről érkezett az alapítvány önkéntese
Bordás Péter 2017 augusztusában érkezett egyéves önkéntes munkára a Natura Hungarica Alapítványhoz, az Európai Önkéntes Szolgálattól (angol rövidítése EVS). A fiatal fiú óriási kalandként tekint az előtte álló kihívásokra, és mint mondja, minden Félegyházán töltött nap öröm számára.

A lehetőségre a Hargita Megyei Tanácstól hívták fel Péter figyelmét, aki odahaza, Székelyudvarhelyen, a Hargita Megyei Magyar Diáktanács külügyi elnökeként tevékenykedett. A munka kezdete előtt egy táborban vett részt, ahol megismerkedett az alapítvány vezetőivel és önkénteseivel, és kedvet kapott az egyéves munkához. Mostanra beilleszkedett, megszokta és megszerette a várost, és sokat segít az alapítvány ifjúsággal kapcsolatos rendezvényeinek, programjainak szervezésében.

Péter abban bízik, hogy ittléte alatt nagyon sokat tanul, képességek és kompetenciák sorára tesz szert ifjúsági ügyekben épp úgy, mint más területeken. Bevallja azt is, hogy nagyon nehéz és sok energiával jár az iskolai kötelezettségekkel összeegyeztetni az önkéntes munkát, de nagyon sok segítséget kap ehhez az alapítvány vezetőitől, amiért rendkívül hálás. Minden fiatalnak ajánlja az önkéntes munkát, mert rengeteg örömöt, kalandot és kihívást rejt.
 

Kövessen minket a Facebookon is!