Helyi hírek 2017. november 16. 11:30

A Demokratikus Koalíció Nagy Lajost jelöli országgyűlési képviselőnek

Képgaléria
A Demokratikus Koalíció Nagy Lajost jelöli országgyűlési képviselőnek
Mint arról korábban már beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció Nagy Lajost, választókerületi elnököt. a félegyházi szervezet vezetőjét jelöli a 4. választókerület országgyűlési képviselőjének. Ezt a november 14-én megtartott sajtótájékoztatón erősítette meg Nagy-Huszein Tibor. A párt alelnöke elmondta, hogy jelöltjüket teljes egyetértésben választották meg, de nem kizárható az sem, hogy a sikeres kormányváltás érdekében tagságuk az országgyűlési képviselőválasztás során a térség legerősebb jelöltje mellett sorakozzon fel. A sajtótájékoztatón Nagy Lajos bejelentette, hogy a DK helyi szervezete a következő napokban, hetekben Kiskunfélegyházán és a környező településeken elindítja aláírásgyűjtését a „Ne szavazhasson, aki soha nem élt itt” akciójuk keretében.

Az aláírásgyűjtési akció okairól Nagy-Huszein Tibor elmondta, hogy a határon túli magyarokat a kormány saját céljai, választási esélye növelése érdekében használja ki. Azokat a honfitársainkat, akik – történelmi okok miatt – határon kívülre kerültek különös módon kezelik.  Eközben annak a több száz magyar embernek, aki különböző okok – elsősorban a megélhetés miatt – külföldön kényszerült munkát vállalni megnehezítették, szinte lehetetlenné tették a voksolást.

A DK nem vitatja el, nem akarja kétségbe vonni azt a jogot, hogy a határon túl élő nemzettársaink magyar állampolgárok legyenek. De azt a véleményét fenntartja, hogy egy országban, a mindenkit érintő kérdésekről – legyen az az egészségügyi-, vagy iskolai rendszer – azok dönthessenek, akik itt élnek, itt dolgoznak – tette hozzá.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!